Politika

Váratlan fordulat: Meghunyászkodtak Orbánék, visszavonulót fújt a Fidesz

A „szuverén” Orbán-kormány behódolt a sorosista Nyugatnak.


Megijedtek Orbánék?

Úgy tűnik, visszavonulót fújt a Fidesz,

mégsem lehet erőből megkaparintani a jövőben a cégeket

– hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a Válasz Online.

 

A külföldi befektetők is tiltakoztak

„Komoly aggodalmat keltett a magyarországi nagy cégek körében, hogy a kormány benyújtott egy sor törvénymódosítást, amelyek alapján a GVH átláthatatlan szempontok szerint eladásra kötelezhet olyan cégeket, amelyeket »alapvető jelentőségűnek« minősít, és tevékenységük a GVH megítélése szerint sérti a kiegyensúlyozott versenyt.

Elsősorban külföldi befektetők tiltakoztak hangosan, de magyar tőkések is aggódtak,

hogy lényegében felhatalmazná magát az állam arra, hogy elvegyék a cégeiket”


– írták.

Parragh László a magántulajdon korlátozása mellett kardoskodott

Mint arról beszámoltunk, egy friss törvénytervezet értelmében a Gazdasági Versenyhivatal cégük eladására kötelezhetné a vállalkozókat. A törvény ugyanis bevezetné az „alapvető jelentőségű vállalkozás” fogalmát. Ha valakinek pedig a cége ilyen minősítést kap, arra kötelezhetik, hogy váljon meg tőle. Az „alapvető jelentőségű vállalkozások”-ról eddig nem rendelkeztek a törvényben.

Írtunk arról is, hogy Parragh László is beszélt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új, félelmetes jogköreiről. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy vélte korábban, „teljesen rendben van, hogy a GVH akár a cégük eladására is kötelezheti a jövőben a tulajdonosokat”. Parragh később az ATV-ben is megerősítette: napirenden van a magántulajdon korlátozása, az állam cégek eladására kötelezheti a tulajdonosokat.

Változott a helyzet, Orbánék azonnal átírták a jogszabályt

 


A Válasz Online úgy tudja, az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön tárgyalja a javaslatokat és a kormánypárti képviselők szerdán megküldték módosító javaslataikat is, amelyek szerint

a legbotrányosabb részek kikerülnének a jogszabályból.

Mint írták, eleve be sem vezetnék az úgynevezett „alapvető jelentőségű vállalkozás” minősítést, így kiderült:

a GVH mégsem kötelezhetné a tulajdonosokat a kényszereladásra.

Érdeklődés hiányában elmarad a szabadságharc

Megjegyezték, a törvénymódosítást az MSZP kezdeményezte, azonban nem valószínű, hogy a párt kezdeményezése miatt fújtak visszavonulót Orbán Viktorék – ez nem szokásuk. Jelezték, a Fidesz sokkal inkább nemzetközi nyomás miatt táncolhatott vissza eredeti tervétől, mivel amerikai, német és francia jelzések is érkeztek erre vonatkozóan a kormányzathoz.

Így pedig minden jel szerint Orbánék nem reszkírozzák meg újabb „szabadságharcukat”, hanem inkább

elengedik az ügyet.


(Válasz Online/Facebook nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top