Politika

Brutálisan sokba kerülnek a volt köztársasági elnökök!

Az RTL közlése szerint az elmúlt négy évben több százmillió forintot költött az állam a két egykori köztársasági elnök, Schmitt Pál és Áder János rendszeres juttatásaira!


A törvény szerint minden visszavonult köztársasági elnöknek jár a havi juttatás, ingatlan, maximum három fős titkárság, autó, valamint egyéb költségtérítések is.

A PORTÁL ÁLTAL VIZSGÁLT IDŐSZAKBAN CSAK A TITKÁRSÁGOK FENNTARTÁSÁRA KÖZEL 250 MILLIÓ FORINT KÖLTÖTT AZ ÁLLAM!


Azonban van ennél érdekesebb adat is: Schmitt Pálnak és Áder Jánosnak például a rezsiköltségekkel sem kell foglalkozniuk, ugyanis azt is az adófizetők állják. Sőt, az adatokból a lap arra következtetett, hogy nem rezsivédett ingatlanokban laknak a volt köztársasági elnökök,

UGYANIS KETTEJÜK REZSIKÖLTSÉGE 2022-RŐL 2023-RA 4,1 MILLIÓRÓL 16,25 MILLIÓ FORINTRA UGROTT.

„Információink szerint Schmitt Pál esetében a 2022-es áram- és gázdíj 2,6 millió forintról 6,8 millió forintra emelkedett 2023-ban, míg Áder Jánoséknál 1,5 millióról 9,4 millió forintra” – írja a portál, ami hozzáteszi, hogy Áder esetében azért is különös a 9,4 millió forintos fogyasztás, mert a volt államfő a Kék Bolygó Alapítvány alapítójaként rendszeresen környezetvédelmi témákban szólal fel. Esetében a havi energiadíj több mint 780 ezer forint volt.


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top