Politika

Momentumos segítség kellett, hogy a Fidesz elvehesse a DK-s Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát

Áder János húga beperelte Gy. Németh Erzsébetet. Pölöskei Gáborné felelősségét vetette fel a DK országgyűlési képviselője a bicskei pedofilbotrányban, azt hangoztatva, hogy Áder János húgának lett volna módja és lehetősége arra, beavatkozzon.


Azonban, bár ez volt a szakterülete, és tudomása kellett, hogy legyen a gyermekek ellen elkövetett bűncselekményekről, mégsem cselekedett. Áder húga feljelentette rágalmazásért a DK-s képviselőt.

Az országgyűlés mentelmi bizottság 3-2 arányban döntött arról, hogy azt javasolja a Tisztelt Háznak, hogy vegyék el Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát. A testület momentumos tagja, Tompos Márton, bár az épületben tartózkodott, nem ment el a bizottsági ülésre.


Pedig ha ott van, és nemmel szavaz, a szavazategyenlőség azt jelentette volna, hogy a bizottság nem javasolta volna a mentelmi jog kiadását. Ezek után az országgyűlés többsége kiadta a mentelmi jogot, jöhet a per. Gy. Németh Erzsébet elmondta az országgyűlésben, hogy őt nem lehet elhallgattatni, bizonyítani fogja Áder János húgának felelősségét. Beszéde nagy tapsot aratott az ellenzéki padsorokban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top