Politika

Repkedtek a milliók: Egy halom pénzbe kerül az adófizetőknek Áder János és Schmitt Pál rezsije (+videó)

Áder János és Schmitt Pál bár leköszöntek, a rezsijüket még az adófizetők állják.


Durván az átlag felett fogyasztanak

Csaknem 9,5 millió forint volt tavaly Áder János volt köztársasági elnök gáz- és áramszámlája, amit az adófizetők álltak – tudta meg az rtl.hu. De a másik volt államfő, Schmitt Pál rezsiszámlája is több mint 8,5 millió forint volt egy év alatt, ráadásul mindkét összeg a többszörösére nőtt az előző évhez képest.


A két volt államfő valószínűleg nem tekerte lejjebb a fűtést akkor sem, amikor az „átlag” feletti fogyasztású gáz ára a hétszeresére nőtt, az áramé pedig a duplájára. Amíg azonban az adófizetők állják a cechet, addig

a havi 700-800 ezres rezsi is belefér.

De nemcsak a rezsijük, hanem az úgynevezett egyéb költségeik is jelentősen nőttek egy év alatt.

Nem csoda, ha magas a rezsi


Áder János rezidenciáját 900 millió forintból újították fel. A házat akkor 720 négyzetméteresre bővítették, így nem csoda, ha az energiafogyasztása messze meghaladja az átlagot. A házban egyébként szauna, fitneszterem, mosókonyha is helyet kapott.

A tetőkert gondozása és a kertészek is pénzbe kerülnek, márpedig ezt is az adófizetők állják. Ahogy minden bizonnyal a takarítószemélyzetet is, hiszen valószínűtlen, hogy Áder vagy a felesége porszívóznának fel 720 négyzetméteren.

Schmitt Pál nem élt a lehetőséggel: ő saját tulajdonú házban él nejével. A rezsit azonban ebben az esetben is mi álljuk.





Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top