Politika

Botrány – Beismerő vallomást tett közzé a kormány!

Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra azokat a fotókat, melyek bizonyítják, hogy 44 éves használt síneket és használt beton talpfákat építenek be a Budapest–Belgrád vasútvonal kelebiai állomásába!


Az ellenzéki politikus szerint nem egyedi eset, hogy a fővonalak leágazásaiba kisebb teherbírású síneket építenek be, de szerinte felháborító, hogy

EZT AZ ELJÁRÁST EGY 850 MILLIÁRDOS BERUHÁZÁSNÁL IS ALKALMAZZÁK,

(pláne úgy, hogy a kilométerenkénti ár nagyobb, mint a német, 300 km/h sebességgel száguldó ICE szuperexpressz pálya építése).

Hadházy tényfeltárására végül kénytelen volt beismerni a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium, hogy valóban 40 éves síneket használtak fel, de állításuk szerint ez a 150 kilométerből „csak” 20 kilométert érint, illetve hozzátették, hogy ezt eleve így tervezték (ezt sajnos nem lehet bizonyítani vagy cáfolni, ugyanis a Budapest–Belgrád vasútvonal szerződései titkosak).

„Értem, ezek szerint nem UTÓLAG lopják szét az egészet, hanem ELEVE ÍGY TERVEZTÉK” – írja bejegyzésében az ellenzéki politikus, a Lázár vezette minisztérium beismerésére reagálva.


Hádházy ismét kiemeli, hogy önmagában azzal nincs baj, ha egy pálya felújításakor a mellékvágányokhoz 40 éves síneket használnak spórolás céljából, azonban így még érthetetlenebb, hogy miért ilyen magasak a költségek egy olyan szakaszon, ahol se alagutakat, se hidakat nem kell építeni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top