Politika

Friss: Arató Gergely úgy kiosztotta a jobboldalt a parlamentben, hogy Kövér László bajsza is megdermedt tőle (+videó)

Nem kíváncsi Orbán Viktor napszemüveges változatára sem.


A parlament hétfői ülésén a napirend előtti felszólalásokban Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője a Fidesz Európa-ellenes politikájára hívta fel a figyelmet.

A valóságról kéne beszélni végre

A DK országgyűlési képviselője felszólalásában kiemelte, hogy hamarosan újra választások lesznek. A szociáldemokrata–zöld szövetség komolyan gondolja, hogy

„a politika nem valóságshow, hanem a valóság alakításának terepe”.

Minden politikai erőtől azt várják, tegye világossá a programját, és ezt a programot vitában védje meg.


„A Fidesz programja Európa ügyében az európai együttműködés tagadása, az európai értékek tagadása”

– fogalmazott Arató. Jelezte azt is, hogy Magyar Péter Európa-ügyi programja is ellenzi az erősebb Európát és a jogállami eljárásokat.

„Olyan, mintha Orbán Viktort hallanánk napszemüvegben, de a választók nem csak a Fidesz és a Fidesz-light között választhatnak”

– tette hozzá.

A képviselő kijelentette, hogy „nincs alku Orbán Viktorral és Orbán Viktor rendszerével”. A baloldali ellenzékiek olyan Európát szeretnének, amely képes hatékonyan fellépni a magyar állampolgárok védelme érdekében. Olyan Európát, amely nem engedi, hogy

„a saját kormányuk kirabolja őket, és elvegye a jogaikat”.

Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba úgy látja, hogy Arató állításával szemben a Fidesz Európa-politikája erős Európát szeretne, benne erős Magyarországgal.


„Ha megnézi a vitákat Brüsszellel, akkor arra lehet figyelmes, hogy az aggodalmainkat az a meggyőződés hajtja, hogy az Európai Unió a saját fő ígéretétől elkanyarodott, békét ígértek és nagyobb jólétet, most egyiket sem tudják biztosítani”

– mondta.

A parlamenti vitákat itt lehet követni és visszanézni:


(Parlament Max/Youtube) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top