Politika

Hatalmas diplomáciai botrány: EP-képviselőjelölt lett az olasz antifasiszta, akit embertelen körülmények közt tartank fogva Orbánék

A fogdából nem is szavazhat Ilaria Salis.


A Gyorskocsi utcában fogva tartott Ilaria Salis nem szavazhat az EP-választásokon. Mindezt aközben, hogy az olasz baloldal jelöltjeként indul – számolt be róla a 24.hu.

Diplomáciai botrány lett belőle

Beszámoltunk arról, hogy január végén egy olasz antifasiszta tanárnő magyarországi börtönkörülményei miatt berendelték hazánk római nagykövetét.


Ilaria Salis civilben tanárnőként dolgozott Olaszországban. Ám emellett tavaly februárban több antifasiszta társával együtt azért érkezett Budapestre, hogy megtámadjanak és súlyosan bántalmazzanak a kitörés napi emléktúrára érkező náci szimpatizánsokat.

Az ügyet a Fidesz megpróbálta saját politikai haszonszerzésére használni, egy ideig Jámbor Andrást és a Szikra Mozgalmat vádolták meg a támadásokkal.

A magyar kormány úgy tűnik, hogy példát akart statuálni Salisszal. Annak ellenére kéz- és lábbilincsben vitték be a tárgyalásra, hogy a nőt nem a támadások tényleges végrehajtásával, hanem azok megszervezésével vádolják.

Jelezte, hogy szavazni akar

A nő apja, Roberto Salis szerint lánya jelezte, hogy szavazási jogával kíván élni az EP-választásokon. Erre azonban nemleges választ kapott a Gyorskocsi utcai börtöntől. Azt mondták neki, hogy mivel külföldi állampolgár, erre nem tudnak lehetőséget biztosítani.

„Az emberi jogok világos megsértése zajlik, amelyre az olasz kormánynak kell megoldást találnia”

– mondta el a felháborodott apa.


Salist a a Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége (AVS) támogatja, hiszen az ő listavezetőjükről van szó. Hogy mikor tör ki az újabb diplomáciai botrány, nem tudni.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top