Politika

Mi folyik itt? Mészáros Lőrinc és Tiborcz István „bankot robbantott” tavaly

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyona elképesztő mértékben gyarapodott.


NER emberein nem fog az infláció sem: Mészáros Lőrinc vagyona elérte az 1000 milliárd forintot. Tiborcz István pedig felkerült a 100 milliárd forinttal rendelkezők listájára. Ám az Orbán Viktor közelében sertepertélő neresek is hihetetlen mértékben gyarapították a pénzüket – derült ki a 100 leggazdagabb magyar 2024 című kiadványból.

Mészáros megduplázta a vagyonát

A nemzet gázszerelőjének sikerült az, ami a legképzettebb nyugati üzletembereknek sem: egy év alatt megduplázta a vagyonát. Tavaly, amikor az átlagemberek az Európa-rekorder inflációtól szenvedtek és felélték a tartalékaikat, ő 500 milliárdot rakott össze.

Schmidt Máriának és a rogáni propagandát közvetítő Balásy Gyulának is sikerült dupláznia. Csányi Sándor OTP-vezér jócskán elmaradt tőlük: „mindössze” 90 milliárdos növekedést produkálva 700 milliárdig jutott.


Megőrizte a dobogó harmadik helyét Felcsuti Zsolt, bár az MPF Holding többségi tulajdonosának vagyona szerényebb mértékben emelkedett: 460 milliárd forintról 486 milliárdra.

Az első tíz

Az első tíz helyen nem volt nagy mozgás. Helyet cserélt egymással az utóbbi időben Lengyelországban terjeszkedő ingatlanmogul és az AutoWallisszal karriert csináló Veres Tibor, illetve Gattyán György. Utóbbi a felnőtt tartalmat előállító honlapjából saját bevallása szerint napi 1,5 millió eurót – azaz: 600 millió forintot keres.

Új ember az első tízben a NER nagy építési vállalkozója: Garancsi István. A tulajdonában álló Market Építő Zrt. olyan óriási építkezések részese, mint a kínai CATL debreceni akkumulátorgyár, az ugyancsak debreceni BMW autógyár. Nem beszélve a saját tulajdonában álló BudaPart óriásberuházásáról, amelynek .végösszege több mint 600 milliárd forint.

A tíz leggazdagabb

A 100 leggazdagabb üzletember becsült vagyona (milliárd forint, zárójelben a múlt évi vagyon):

  • Mészáros Lőrinc: 990 milliárd forint,
  • Csányi Sándor: 700 milliárd forint,
  • Felcsuti Zsolt: 486 milliárd forint,


  • Veres Tibor: 422 milliárd forint,
  • Gattyán György: 398 milliárd forint,
  • Szíjj László: 300 milliárd forint,
  • Jellinek Dániel: 295 milliárd forint,


  • Széles Gábor: 238 milliárd forint,
  • Garancsi István: 172 milliárd forint,
  • Kasza Lajos: 163 milliárd forint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top