Politika

Lázár: Tapasztalatom alapján meg lehet élni 28500-ből, még félre is lehet tenni

hirzona24.com | Fotó: index




Igen nagy port kavart Lázár János kijelentése, amikor arról kérdezték a sajtótájékoztatón, hogy mi a véleménye a nyugdíjakról, pontosabban azon nyugdíjasok életszínvonaláról, akik a mindenkori minimum nyugdíjat, azaz 28500 forintot kapnak: Véleménye szerint akkora a nyugdíjas réteg megtakarítása, hogy gond nélkül elélnének, még 28500 forintból is. Ezt a KSH legfrissebb statisztikáival támasztotta alá. “Ha KSH adatait vesszük alapul, abból pontosan kiderül, hogy a Magyar háztartások magántőkéje, amely nagyjából 6000 milliárd forintot tesz ki, jórészt az idős nyugdíjasok birtokában van.




 

A legtöbb nyugdíjas felveszi havonta a pénzt, de hozzá sem nyúlnak, mert már olyan magas életszínvonalon élnek, hogy megtehetik, hogy félre teszik, vagy az unokáknak adják a pénzt.” – fejtette ki. A mai napon megszólalt az ügyben Lázár János is, aki szintén elakarta oszlatni a kétségeket, és elmondta, hogy ő maga már kipróbálta, “és ugyan ha szűkösen is, de véleménye szerint igenis meglehet élni havi 28500ft-ból is. Aki erre nem képes, az egyszerűen életképtelen.” – tette hozzá a miniszter.

 

– Önök mit gondolnak erről? Megtudna élni havonta 28500ft-ból?!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top