Politika

Akkora botrány van kialakulóban, hogy már a sajátjai is elkezdtek Orbán ellen fordulni

Pestibulvar.hu

Mint mi is megírtuk, tegnap a Fidelitas kongresszusán Kósa Lajosnál nagyobb elgurulhatott valami, mert – még tőle is szokatlan módon – magából kikelve elkezdett zsidózni. A Fidesz alelnöke az összefogás és az önkormányzati választás kapcsán úgy fogalmazott, a “nyilasok” a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok pedig átszavaztak a balliberálisokra. Majd azt mondta:




“A ZSIDÓK KÉNYTELENEK VOLTAK – VAGY LEHET, HOGY JÓL IS ESETT NEKIK – A NYILAST MEGSZAVAZNI A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KÖZGYŰLÉSBEN.”

 

Bár valószínűleg csak a szokásos mocskolódásnak szánta a szavait, ez utóbbival sikerült alaposan elvetnie a sulykot, a hazai zsidó szervezetek ugyanis egyöntetűen elítélték, amit mondott. Sőt, egyenesen a kormány és Orbán Viktor ellen fordultak, Heisler András, a Mazsihisz elnöke Facebookon pl. azt írta:

 

Kósa vajon nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben Auschwitzba deportálták a zsidókat? Tényleg nincs tisztában azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyében élő maradékok maradékával, azaz néhány száz zsidóval nem lehet sem megnyerni, sem elveszíteni az önkormányzati választásokat?

VAGY EGÉSZ EGYSZERŰEN A MEGHIRDETETT „ZÉRÓ TOLERANCIA” KERÜLT ELÉG LÁTVÁNYOSAN FELMONDÁSRA?”

 

De nem csak Heisler akadt ki, a Fidesszel hagyományosan jó viszonyt ápoló Köves Slomó, az EMIH főrabbija is elítélte az elhangzottakat, és bár azért odaszúrt az ellenzéki összefogásnak (egy ponton pl. “abszurdnak” nevezte azt), azt még ő is kijelentette, hogy

“VISSZA KELL UTASÍTSA, HOGY A MAGYAR POLITIKAI KÖZÉLET ERKÖLCSTELENSÉGÉNEK TERHÉT BÁRKI IS A ZSIDÓSÁGRA TERHELJE ÁT”.

 




A Tett és Védelem Alapítvány is megszólalt. Ők közleményükben azt írták:

“[KÓSA SZAVAI] TÖBB PONTON IS SÉRTŐK A ZSIDÓ KÖZÖSSÉG SZÁMÁRA, RÁADÁSUL PONTATLANOK IS, TOVÁBBÁ EGÉSZSÉGTELEN POLITIKAI KONNOTÁCIÓKAT TARTALMAZNAK.”

 

Könnyen lehet, hogy ezúttal tényleg elszámolta magát Kósa, el tudjuk képzelni, hogy ezt még ő sem fogja egykönnyen megúszni. Nincs olyan kormány ugyanis Európában – még a különutaskodó, autoriter Orbán Viktoré sem -, amelyik nyílt antiszemitizmust engedhetne meg magának a II. világháború és a holokauszt borzalmai után. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, Orbán vajon Kósa orrára koppint-e majd a vérlázító és meggondolatlan szavai miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top