Politika

Meglepő fordulat: Orbán Viktor titokban elbocsájtotta az egyik vezető politikusát

hirhugo.hu

Orbán Viktor nem nagyon szokott két választás között felmenteni senkit sem tisztségéről ezért is meglepő, hogy titokban és szinte azonnali hatállyal repült az egyik vezető politikus. A nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkár 2014 óta volt a kormány tagja.






 

A miniszterelnök az igazságügyi miniszter javaslatára dr. Nemessányi Zoltánt az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát e tisztségéből április 30-i – tehát gyakorlatilag azonnali – hatállyal felmenti – derül ki a Magyar Közlöny 2020. évi 93. számából.

 

A határozathoz nem tartozik indoklás, így egyelőre nem tudni, mi áll a döntés hátterében. Nemessányi Zoltán 2014 óta helyettes államtitkár, a mai napig a nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelt.

 

Kásler marad. Az államtitkár felmentésének híre azért is érdekes, mert bár az ellenzék mellett szakmai körök is követelik az egészségügyért is felelős miniszter Kásler Miklós, távozását, Orbán ezt a döntést még sem hajlandó meghozni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top