Politika

Eldöntötték! A Fidesz végleg tönkre fogja tenni a Balatont!

Pestibulvar.hu

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonosi köre szerdán úgy döntött, hogy a járvány gazdasági hatásaira hivatkozva





ELADNAK TÖBB KIKÖTŐT, HAJÓT, TELKET, NYERESÉGES HOTELT ÉS KEMPINGET, 11 VITORLÁSKIKÖTŐT PEDIG BÉRBE ADNAK.

 

A Bahart többségi tulajdonosa tavaly óta a Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), és kisebbségben van benne összesen 21 Balaton-környéki önkormányzat. Az Index szerint a következő intézkedésekkel kívánják szűkebbre szabni az eddig nyereségesen működő állami cég működését:

  • megválnak a cég vitorláskikötőinek üzemeltetésétől,
  • eladják Csopak, Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari közforgalmú kikötőjét, a Hotel Mólót, és a balatonszemesi Hattyú és a balatonboglári Sellő kempingeket is,
  • öt hajót pedig kivonnak a forgalomból, és megszüntetnek hat menetrend szerinti és négy sétahajó járatot.

 

A döntés ellen tiltakozását fejezte ki a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség, mert állításuk szerint nem vették figyelembe a Balaton térségének érdekeit, csak a cégét.

„A CÉG REORGANIZÁCIÓS TERVE NEM A BALATON ÉRDEKÉVEL, INKÁBB A CÉG GAZDASÁGI HELYZETÉNEK JAVÍTÁSÁVAL FOGLALKOZIK KIEMELTEN AKKOR, AMIKOR A CÉG JELEN MŰKÖDÉSÉVEL IS NYERESÉGES, ÉS A TERVEZETT VÁLTOZÁSOK TÖBB KISRÉSZVÉNYES TELEPÜLÉSEN MEGSZÜNTETNÉK A SZEMÉLYHAJÓZÁST. TUDNI KELL, HOGY A TELEPÜLÉSEK, ÉS AZOKON A KIKÖTŐK SZIMBIÓZISBAN MŰKÖDNEK, AZOKNAK SZERVES RÉSZE ÉS NEM CSAK A VÍZI KÖZLEKEDÉSNEK, DE AKÁR A KULTURÁLIS ÉLETÉNEK IS”

– mondták.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top