Politika

Perek ezrei indulhatnak a kormány ellen – egyértelműnek tűnik a jogalap

Fotó: Népszava

Valószínűleg mindenki tudna egy történetet mesélni arról, hogy mit okozott a kormány azon intézkedése, hogy 36 ezer kórházi ágyat kiürítettek az országban a koronavírus-járványra hivatkozva. Sokan kerültek nehéz, hacsak nem  lehetetlen helyzetbe.






 

Magyar György véleménye szerint ugyan különleges jogrend és van veszélyhelyzet, de sem az alaptörvény, sem az egészségügyi törvény nincs felfüggesztve. Ebből viszont származnak jogok és kötelezettségek, ezek pedig az összes egészségügyi szolgáltatót kötik. Ezt azt jelenti, hogy

EL KELL LÁTNI A BETEGEKET, MERT A BETEGEKNEK AZ ELLÁTÁSHOZ JOGUK VAN, AZ ORVOSOKNAK PEDIG KÖTELEZETTSÉGÜK ERRE.

 

Ezek alapján pedig, ha valakit nem látnak el -akármilyen utasításra is- akinek erre szüksége van, az károkozás, ezért pedig perelni lehet. Véleménye szerint nemcsak polgárjogi perek indulhatnak a kártérítésért, hanem akár felmerülhet a büntetőjogi felelősség kérdése is, a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés címén.






Az biztos, ha valaki beperelné az államot és sikerrel járna, az egy olyan lavinát indíthatna el, ami bebizonyítaná, hogy egy kormány sem tehet meg kénye-kedve szerint mindent az emberekkel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top