Politika

Itt a lista: ezek miatt kérhet vissza milliárdokat az EU

hvg.hu

Elég sok szabálytalanságot találtak az Európai Bizottság auditorai Magyarországon, Brüsszel 100-150 milliárd forintot is visszatarthat. Most már azt is tudjuk, melyek voltak a bajos beruházások.






 

Június elején írt arról 24.hu, hogy tavaly novemberben egy unós ellenőrzésen rengeteg EU-s pénzből folyó beruházásnál találtak szabálytalanságot, nagyjából 100-150 milliárd forint uniós támogatástól esne el Magyarország a közbeszerzési szabálytalanságok miatt.

 

444 ezt követően most arról ír, hogy pontosan melyek ezek a bajos beruházások. A feketelistáról nem derül ki, hogy melyik pályázattal mi volt a konkrét probléma, de legalább már tudni lehet, 44 pályázat van, de a lap szerint mivel ezek között vannak részekre szabdalt kiírások, ezért valójában 24 nagyobb projekt van a listán.

 

A legnagyobb tételek útépítések és vasúti munkálatok, de van vízügyi beruházás, a 3-as metró felújítása, középületek felújítása és minisztériumoknak adott jogi és PR-munkák is vannak rajta. A lap szerint a legtöbb hibás szerződést a NIF, a Miniszterelnökség és a szegedi EU-s lézerközpontnak dolgozó ELI-HU Kft. kötötte. A problémás pályázatoknál a legtöbb esetben a győztesek között a Strabag valamelyik leányvállalata szerepel, összesen 10 esetben érintett az osztrák-orosz hátterű cég.






 

De a Mészáros Lőrinchez tartozó R-Kord vasútépítő cég is több problémás pályázatnál megjelenik. A legnagyobb tétel az a hat keretszerződés, amit egy-egy régió útfelújítási munkáira kötött a Magyar Közút Nonprofit Kft. különböző konzorciumokkal, 2017 és 2020 közötti munkákra. Mindegyik keretszerződés 271,6 milliárd forintról szól, a hat szerződés keretösszege összesen több mint 1600 milliárd forint. Ez – összehasonlításképp – nagyjából háromszorosa annak, mint amennyibe a 4-es metró került.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



1 Comment

1 Comment

  1. Varga Antalné

    2018-06-15 at 08:24

    Miért az országot büntetik.Névre szólóan meg vannak a felelősök miért nem azok számlájáról emelik le az elherdált vagy egyszerűen ellopott összegeket.Hol van az rögzítve , hogy az idei kifizetésekből nem ugyan ezek a szereplők kapják a pénz javát és minden kezdődik elöről.Hóll vannak az ellenőrzések.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top