Tudomány

Kínában terjed a cégek körében az agytevékenység folyamatos monitorozása

LindedIn

A 444 több cikkben is foglalkozott a Kínában terjedő megfigyelőrendszerekről. Mai cikkükben a South China Morning Post cikkét szemlézik, amiben arról írnak, hogy a kínai kormány egyre több olyan projektet támogat, amiben a munkáltatók az alkalmazottak agytevékenységének figyelését finomítják, hogy annak alapján határozzák meg a pihenőidőt, illetve minimálisra redukálják az összpontosítást figyelve, a hibalehetőségeket.

 

A világ több részén is folynak hasonló kísérletek, azonban Kína az egyetlen ország, ahol kormányzati akarat és nagy mennyiségű tőke is párosul a kutatásokhoz. Az állami vállalatoknál már sikerrel tesztelik az új rendszert.

 

A munkások eleinte ódzkodtak az új technológia használatától, mert attól féltek, hogy a gondolataikban fognak vájkálni, de mára megszokták a pille könnyű érzékelőket tartalmazó fejfedőt, és mintegy munkavédelmi sisakot hordják azt.

 

A technológiának kritikusai is akadnak, ugyanis a személyes adatokkal és egészségügyi információkkal való visszaélésre adhat lehetőséget az alkalmazása. Ezen kívül a cégek minden bizonnyal a termelést akarják fellendíteni, és nem a munkások mentális és fizikai jóléte lesz a fő szempont az adatok elemzésénél.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top