Belföld

Délutántól felhőszakadás, jégeső, 75 km/órás szél jöhet

MTI/Varga György
Kiadták a figyelmeztetést hat megyére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatat csütörtök éjfélig érvényes előrejelzése szerint szerdán a déli, kora délutáni óráktól az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében helyenként, a Dunántúlon többször lehet zivatar. Este, késő este már inkább csak a Dunántúl délnyugati részén, az Alpokalján kell zivatarra számítani.

 

Zivatarok környezetében viharos (60-75 km/órás) szél, intenzív (lokálisan 15-30 milliméter) csapadék, a Dunántúlon jégeső is kialakulhat. A Dunántúl nyugati felén egy-egy hevesebb zivatarra is van esély, lokálisan 30 milliméter körüli vagy azt meghaladó csapadékkal, 75 km/óra feletti széllökéssel, és akár nagyobb szemű jégesővel.

 

Szerdára a heves zivatarok miatt hat megyére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést, ami külön érvényes Vas és Zala megyére a felhőszakadás miatt is.     

 

 


Csütörtökön már csak kevés helyen, a nyugati, délnyugati határ közelében fordulhat elő zivatar. Északkeleten túlnyomóan derült lesz az ég, a Dunántúl déli és nyugati részén ugyanakkor erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. A két terület között nagyobbrészt napos idő valószínű. A keleti szél megélénkül, a Dunántúl déli felén nagy területen megerősödik. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható – írja a Kiderül.hu.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top