Belföld

Szijjártó szerint az EU migráció elleni csomagja támogatja a migrációt

fotó: MTI / KKM

Ha már nincs érvünk, akkor azt mondjuk, hogy zöld az ég.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Magyarország egyedüli tagállamként megvétózta az Európai Unió migrációs javaslatát, mely alapján megállapodtak volna az afrikai országok kormányaival a menekülthelyzet kezeléséről.


 

A dokumentum szerint az unió pénzt adott volna az afrikaiaknak a migráció gátolásáért, segélyprogramokat indítottak volna, valamint fokozták volna az embercsempészek elleni nemzetközi együttműködést. Továbbá pénzt adtak volna a Líbiában várakozó menekülteknek, ha hajlandóak hazatérni az Európába történő hajózás helyett.

 

Magyarország szerint túl gyenge a szövegezés, ami karcsú érv, úgyhogy az MTI szerint Szijjártó Péter külügyminiszter bement a köztelevízióba és kint hagyta a valóságot:

„a marrákesi nyilatkozat szerint a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell, és új migrációs csatornákat kell nyitni.”

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top