Belföld

NAV: Innentől kezdve adózni kell a nászajándékok után!

Dr. Kis Péter András a NAV adóügyi szóvivője./Kép. rtl.hu

Nemzetünk kormánya maximálisan házasságpárti, – persze csak szóban és természetesen, ha a neki tetszők házasodnak – de a flanc ellen van. 150.000 forint felett adózni kell. Kíváncsiak lennénk arra, hogy Orbán Ráhel mennyit fizetett be a NAV-nak a nászajándékaiután?

Nagyon kell figyelni a nagy nap előtt, amikor az ajándéklistát összeállítja az ifjú pár, hogy mit kér. A személyi jövedelemadóról szóló törvény kimondja, hogy bármely mástól megszerzett vagyoni érték bevételnek minősül, ám az ingyen kapott ingóságok mentesülnek az adókötelezettség alól – mondta el a Blikknek Dr. Kis Péter András a NAV adóügyi szóvivője.

 






A szóvivő elmondása szerint ugyanakkor az illetéktörvény kimondja, hogy 150 ezer forintot meghaladó ingó ajándékozás esetén ajándékozási illeték megfizetése kötelezi azt, aki az ajándékot kapja. Így az újdonsült házaspárok az anyakönyvvezető elől egyenesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalba sétálhatnak, ha a kapott nászajándékok értéke meghaladja ezt az összeget. Mi több, a vőlegénynek is érdemes 150 ezer forint alatti jegygyűrűt vásárolnia, hacsak nem szeretné, hogy leendő nejének gyarapodjon az adója. Kibúvóként azonban a párok külföldi esküvőt is válaszhatnak, így mentesülhetnek az ajándékok utáni illeték, külföldi lánykérés esetén pedig a drága jegygyűrű után fizetendő többletköltség alól – zárta sorait Dr. Kis.

 

A nászajándékokról szóló adómódosítás itt olvasható.: https://www.nav.gov.hu/data/cms448579/38_Az_ajandekozasi_illetek_20180115.pdf






 

olkt.hu/blikk.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top