Belföld

Épp megint bátrak a felszólaló keresztény értelmiségiek, mégis kritika a kritika

Elég szórakoztató hullámvasúton van egy magát keresztény értelmiséginek valló csapat, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre.

 

Először ugyanis egy hete kiadtak egy óvatos kritikát a hatalomgyakorlásról, az uniós pénzek lenyúlásáról, a folyamatosan változó ellenségképről és hasonló hazai jelenségekről. Aztán szinte  azonnal bejelentették, hogy a hatalomgyakorlás kritikáját tilos a Fideszre érteni, semmiképp nem annak szánták, hanem általában a dolgokra, a múltra és a jövőre, szóval bármi másra, ez biztosan nem a mostani kormányra vagy a nyolc éve kormányzó pártra értendő.






 

Most viszont egy kicsit mégis lehet újra a Fideszre is érteni. A Népszava ugyanis megszólaltatta Osztie Zoltán plébánost, a kötet egyik szerzőjét, aki szerint ezt lehet, hogy lehet a kormány kritikájának is érteni. Azt is bemondta, hogy

Akinek inge, vegye magára,

majd azonnal hozzátette, hogy minden a lehető legjobb irányba megy nálunk, csak kéne némi “tisztulás”, pontosabban:

Szerettük volna kifejezni, hogy miközben teljes mértékig helyeseljük az irányokat, értékeljük az országban zajló pozitív folyamatokat, úgy érezzük, tisztulásra is szükség van.

Az is igaz, hogy esetleg utaltak néhány fideszes oligarchára, de azokra is szükség lehet, nyilván:

minden politikai pártnak és társadalmi szolgálatot végző erőnek szüksége van tőkés háttérre, anyagi fedezetre,

nem feltétlenül tőlük kell megtisztítani a közéletet, véletlenül se akartak megnevezni senkit.

 

Emellett Osztie megszámolta, hogy 255 állítás szerepel az írásukban, a sajtóban ebből 26-ot neveztek meg szerinte a kormány potenciális bírálataként, szóval ez szerinte “jól tükrözi az arányokat”.






 

Végül elmondta, hogy

szándékosan a választások után jelentettük meg, hogy véletlenül se használhassa fel senki a kampányban,

és hogy a Fideszben is meg voltak elégedve a kiadványukkal.

(Borítókép: Osztie Zoltán plébános a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott ökumenikus megemlékezésen a Belvárosi Szent Mihály-templomban 2015. június 4-én. MTI / Mohai Balázs)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



1 Comment

1 Comment

  1. sandor sandorovics theologist

    2019-05-30 at 12:04

    Tisztelt Osztie úr!
    Felsorolná, melyek az országban zajló pozitív változások?
    Talán az adósság-állomány növekedése, vagy a 650 000-re becsült kivándoroltak száma? Talán az évi 25-30 000-es lélekfogyás és a pár ezer rabló-gyilkosság?
    A 3 év alatt kilakoltatott 10 -11 000 család esetét Ön hová tenné?
    És az évi pár ezer öngyilkosságot minek nevezné ön?
    Egy orvos ismerősömet idézem: ,, Úgy érzem már itthon magam, mintha egy harmadik világbeli fejlődő országban élnék”. Aztán visszarepül ő is Németbe.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top