Gazdaság

Drága volt a stadionépítés, a felnőttcsapat után az utánpótlásfoci is megszűnt Szigetszentmiklóson

hvg.hu

Utánpótláscentrumnak nevezték a szigetszentmiklósi stadiont, csakhogy az építkezés annyira drága volt, hogy meg kellett szüntetni az összes utánpótláscsapatot.

 

A fiatalok nyugodtan focizhatnak tovább – ezt mondták néhány hónapja, amikor a Szigetszentmiklós felnőttcsapatát visszaléptették az NB III. után a megyei első osztályból is. A városban új szintre lépett a „stadion van, csapat nincs” helyzet: annyi pénzt elvitt a stadionépítés, hogy nem maradt pénz fenntartani a csapatot.

 

Egész pontosan nem is csak stadionról volt szó, egy regionális utánpótlásközpontot kezdtek el építeni, 3,5 milliárd forintért. Csakhogy a klub minden pénzét elvitte az építkezés, elég vállalatot pedig nem találtak, akik tao-támogatást adtak volna. Így aztán tavaly nyáron előbb úgy döntöttek a klubvezetők, hogy a harmadosztály helyett csak a megye 1-ben indul a felnőttcsapat, idén télen pedig még onnan is visszaléptek.


 

Az Index most megírta: hiába az ígéret, hogy a fiatalok tovább focizhatnak, a Szigetszentmiklós összes utánpótláscsapatát is visszaléptették a bajnokságokból. Így aztán az utánpótlásközpont megépítésével sikerült elérni, hogy a városban már csak öregfiúkcsapat maradt.

 

Az egyesület elnöke, aki fideszes önkormányzati képviselő, a Hír TV korábbi tudósítása szerint arra panaszkodott:

ez nem Felcsút vagy Mezőkövesd, hogy a pénz ott álljon a páncélszekrényben.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top