Belföld

Az ápolónők hullafáradtak, harminc-negyven ágyra vannak ketten

Fotó: Jeff Pachoud | index.hu

Ágyszám-csökkenésre hivatkozva rúgtak ki a hatvani Albert Schweitzer kórház traumatológiai osztályáról két nővért és egy traumatológust, miközben a kórház hirdetésben pont ilyen szakembereket keres. A szerdai Népszavában megjelent információhoz egy bennfentes hozzáfűzi, hogy bár a kórház hivatalos nyilatkozata szerint “a traumatológiai osztály működése biztosított és nővérhiány sincs”,


AZ ÁPOLÓNŐK HULLAFÁRADTAK, HARMINC-NEGYVEN ÁGYRA VANNAK KETTEN.

 

És a túlterheltség miatt már az ügyeletek utáni pihenőnapokat sem nagyon adják ki nekik. És bár az extra munkanapok kifizetésére ígéretet kaptak, ez nem megoldás a túlterheltségre, aminek végső soron az ellátottak isszák meg a levét.

 

A lap szerint a most elbocsátott egyik ápolónő harminchat évet húzott le az egészségügyben, négy éve lett volna még a nyugdíjig. A traumatológus elbocsátása mögött a Népszava szerint pedig pitiáner politikusi hatalmaskodás állhat: az orvos ugyanis állítólag nem adott ki valódi vizsgálat nélkül, faxon orvosi igazolást Tóth Csabának, a Heves megyei közgyűlés fideszes alelnökének (aki Szabó Zsolt hatvani illetőségű, a fejlesztésekért felelős államtitkár kabinetfőnöke volt), aki egy külföldi amatőr autóversenyen indult. A szabályokhoz ragaszkodó orvos az eset után pár nappal kapta meg a felmondását. Ezt azonban Tóth Csaba azzal cáfolta, hogy a versenyzői licenceket – benne az orvosi igazolással – egész évre adják, nem a versenyek előtt állítják ki.

 

Fotó: Jeff Pachoud

 

A baleseti sebészeti osztály felvevő területe meglehetősen nagy, 210 ezer állandó lakost ölel fel, és a traumatológia illetékességébe tartozik az M3-as autópálya helyi szakasza is. Az osztályon nemrég vezették be a csípőprotézis műtéteket, vagyis a munkájuk nemhogy csökkent volna, hanem még nőtt is. Ennek ellenére az Albert Schweitzer Kórház vezetése a Népszava kérdésére mégis az ágyszámok kihasználatlanságával indokolta a leépítéseket, és biztosította a lapot arról, hogy  a traumatológiai osztály működése továbbra is folyamatosan biztosított, nővérhiány nincs, a jogszabályban előírt minimumfeltételeknek megfelelő létszámot folyamatosan biztosítani tudják.


 

Ugyanakkor kórház honlapján jelenleg is több olyan álláshirdetés van, amelyben épp sürgősségi szakorvost és traumatológust, valamint sürgősségi szakápolót keresnek.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top