Politika

Megint keresztbe tett Márki-Zay Péternek a hódmezővásárhelyi önkormányzat

index.hu

Durva megszorításokat szavazott meg a Fideszes képviselőtestület Hódmezővásárhelyen a  Járható Vásárhely Program újbóli megszavazása miatt tartott rendkívüli közgyűlésen, melyre a Fidesz képviselői szerint van pénz, Márki-Zay Péterék szerint viszont nincs – írja a Mérce.

 

A Fideszes többség a polgármester reprezentációs és bérkeretéből lényegében minden pénzt elvont, melynek egy részét Márki-Zay Péterék is megszavazták, de lenullázta a kormánypárti képviselők döntése azokat a költségvetési sorokat is, amik érintik például

  • a kátyúzás,
  • közburkolatok kezelése,
  • fűnyírás
  • és a szúnyogirtás költségeit,
  • az olyan kulturális programokét, mint a gyereknap, vagy augusztus 20-ai ünnepség keretét biztosítják,
  • emellett pedig a polgármesteri hivatal ÁFA keretéből is elvesznek.

 


Márki-Zay Péter szerint a városháza felújításától elvont 120 millió forint után a város szerződésszegést fog elkövetni a Belügyminisztériummal és az alvállalkozókkal szemben, ha a költségvetési elvonások kapcsán nem tudja majd fizetni a szerződésben vállalt kifizetéseket, ezért újabb rendkívüli közgyűlés jöhet majd.

 

A képviselők egyébként egy határozati javaslatot is elfogadtak arról, hogy  Márki-Zay Péter valósítsa meg a Járható Vásárhely Programot. A közgyűlést Márki-Zay Péter élőben közvetítette a Facebook-oldalán, ez alább megtekinthető.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top