Politika

Gulyás Gergely szerint nem látszik az esélye, hogy 10 éven belül kormányváltás lenne

hvg.hu

Tízéves Budapestre vonatkozó stratégiát akar elfogadni a kormány, a tervet vitaanyagként pedig nyilvánosságra is fogják hozni. Közben új államtitkárság is létre jön – mondta Gulyás Gergely hétfői meghallgatásán, ahol bemutatta minisztériuma működését. Érdekes kijelentések is elhangoztak.

 

Állj meg egy kicsit!



Független médiáként sokszor írunk olyan híreket melyek a hatalomnak nem tetszenek vagy épp nem akarnák, hogy az emberekhez eljusson. Ezért kérünk téged a magad módján támogass minket!

Ezt jelenleg következő képpen tudod megtenni: lájkolod az oldalunkat és gyakrabban meglátogatsz minket. Ezzel megőrzöd függetlenségünket és segíted, hogy fennmaradhassunk.

Köszönjük!

A cikk folytatódik ↓

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt meghallgatására is sor került hétfőn, a kikérdezés során Gulyás pedig bemutatta, milyen lesz és várhatóan hogyan működik majd minisztériuma.

 

Az Index tudósításából kiolvashatók szerint hat államtitkár, valamint egy kormánybiztos fog dolgozni a minisztériumban. Orbán Balázs vezetésével közben feláll a parlamenti államtitkári, valamint a miniszterhelyettesi feladatokat is ellátó stratégiai államtitkárság.

 

A minisztérium legnagyobb államtitkársága, a közigazgatásért felelős államtitkárságot Tuzson Bence vezeti majd, a kormányhivatalok, az járási hivatalok, az építésügy és a közbeszerzés tartozik majd ide.

Szintén a Gulyás vezette minisztérium felel majd az uniós ügyekért is, miközben egy teljesen új államtitkárság jön létre: Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkárság, amely a kormányzati fejlesztések és azok kidolgozásáért felel majd. Ezeket eddig a kormány vitte.

 

Az Index azt írja, az új államtitkárság hatásköreit Tarlós István főpolgármesterrel való szoros egyeztetésben alakítják ki.

 

Tízves Budapest-terv

Gulyás szavai szerint tízéves Budapestre vonatkozó stratégiát akar elfogadni a kormány, a tervet vitaanyagként nyilvánosságra fogják hozni. A területet egykébnt Fürjes Balázs vezeti majd.

A Modern Városok program egy kormánybiztosság formájában szintén a tárcához fog tartózni, Gyopáros Alpár fogja vezetni. A Miniszterelnökség feladata megmarad: a kabinetirodával és kormányirodával együttműködve koordinációs feladatokat is ellát.

© Túry Gergely | hvg.hu

 

Ezután kérdések következtek, Gulyás pedig megjegyezte, hogy a budapesti fejlesztési tervvel kapcsolatban olyat szeretnének, amivel mindenki egyet tud érteni, amiben mindenki lát majd fantáziát, mert

bár most nem látszik az esélye, hogy a következő 10 évben kormányváltás lenne, de kizárni nem lehet, ezért olyan terv kell, amit mindenki tud támogatni

– fogalmazott a DK-s Arató László kérdésére is válaszolva. Arató azt kérdezte, tényleg megkérdezik-e az illetékesek véleményét, vagy a kormány legyártja azt gyorsan saját elképzelése szerint.

 

Gulyás arról is beszélt, hogy az uniós országokat nézve a magyar kormány működik a legkevesebb minisztériummal, nem is lenne feltétlenül jobb a működés több minisztériummal.






 

Lázár János is feljött

A szintén jobbikos Apáti István arról beszélt, hogy Lázár János nemcsak meghallgatta az ellenzéki ötleteket, esetenként meg is fogadta azokat, az ellenzéket összességében pedig nem a gonosz megtestesítőjének tartott. Ekkor Gulyáshoz fordult, és azt kérdezte, képes lesz-e ő is a Lázárhoz hasonló nyitottságra és politikai kultúrára.

Ahogy egy miniszter távozik, elkezdik dicsérni

– válaszolt Gulyás, hozzátéve, hogy mindenféle konzultációra nyitott.

 

Gulyás Gergely kinevezését végül hét igen, négy nem, nulla tartózkodás mellett támogatták.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top