Gazdaság

A Balatonnál idén már 800 forint lehet a sajtos-tejfölös lángos

index.hu

Jelentős áremelkedéssel számolhatnak az idén a Balatonnál nyaralók – írja a Magyar Idők. A lap által megkérdezett szakértő szerint a megugró költségek és a munkaerőhiány okoz gondot, de a szezonális termékek minőségére is nagyobb figyelmet kellene fordítani.






 

Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) fonyódi elnöke a Magyar Idők kérdésére elmondta, jelentősen nőttek a szezonális büfések kiadásai a szakmunkás-bérminimum emelkedése, valamint a magas közterhek miatt, ami az idei árakon is meglátszik.

 

A SIMA LÁNGOSÉRT A KORÁBBAN JELLEMZŐ 300-400 FORINT HELYETT IDÉN AKÁR 500 FORINTOT IS ELKÉRHETNEK, A FELTÉT PEDIG TOVÁBBI 200-300 FORINTTAL IS DRÁGÍTJA.

index.hu






 

A drágulás mellett gondot okoz az is, hogy egyre több olyan fagylaltárusító hely jelenik meg a Balaton környékén, amely a helyiek beszámolója szerint több szempontból is kifogásolható minőségű édességet kínál. Makkos Péter elmondása szerint az egyik balkáni országból hazánkba települt cukrászati lánc fagylaltjaival kapcsolatban valóban sok a minőségi kifogás. A nagy adagban mért, hamisított fagylalt állítólag ártalmas az egészségre, sok benne a növényi zsiradék, és allergén anyagokat is tartalmaz.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top