Gazdaság

Megduplázta bevételét a kománykedvenc stadionépítő

Kisvárdai stadion látványterve. Fotó: Kisvárda FC | 24.hu

A kisvárdai stadiont is építő Penta Industry Kft. 5,4 milliárd forintról 11,4 milliárdra duplázta bevételét 2017-ben – derült ki a friss cégbeszámolóból.






 

Az átlagosan 60 munkavállalót foglalkoztató kormánykedvenc cég, az elmúlt években sorra nyerte a nagy értékű állami és önkormányzati közbeszerzéseket. A társaságot 2011-ben alapította a Penta Általános Építőipari Kft., és villámgyorsan felfutott: 2013-ban 1,7 milliárdos árbevételt ért el, 2015-ben már 4,6 milliárdnál tartott, az igazán nagy ugrás pedig tavaly következett be, amikor a 11 milliárdot is meghaladta a forgalma.

A Penta Industry százszázalékos tulajdonosa Ramor Gábor Frigyes, akinek 117 millió forint osztalékot fizetett ki a társaság a múlt évi, 476 milliós adózott eredményből.

 

Többek között 2,4 milliárdért építenek stadiont Kisvárdán, a vizes vb-t felügyelő Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában. A stadionépítés eredetileg nettó 2 milliárd forintos értékről szólt, de ez tavaly december végére felcsúszott 2,4 milliárdra. E mellett a Penta lett a vizes vb egyik nagy nyertese, ők építhették a vizes vb városligeti helyszínét 4,9 milliárdért.

 

Budapest, 2017. július 13.
A 2017-es vizes világbajnokság szinkronúszó versenyeinek helyszíne a Városligetben, a Vajdahunyad vára mellett 2017. július 13-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A Magyar Nemzet szerint a cég összesen 5,3 milliárd forintnyi állami megbízást nyert el a vizes vb-hez köthetően. Ebben benne van a Fidesz bölcsőjeként emlegetett Bibó-szakkollégium felújítása is, amit – közbeszerzés nélkül – 405 millióért vihettek tavaly. Legutóbb nettó 139 millió forintos munkát nyertek, ennyiért újíthatják fel az állam által nemrégiben megvásárolt, budapesti BOK (volt Syma) csarnok atlétikai pályáját, erről itt írtunk.






 

A Penta építhette 2016-ban 1,4 milliárdért a mezőkövesdi sportszállót, amely egy kemping helyére épült, és amely drágább lesz, mint a mellette készülő focistadion. A megrendelő a Mezőkövesdi Sportegyesület volt, amelynek elnöke Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top