Politika

1,2 milliárdos osztalék a Mészáros üzlettársához köthető Magyar Építőnél

MTVA Bizományosi/Róka László

24,5 milliárd forintos nettó árbevételre tett szert a Magyar Építő Zrt. 2017-ben – derül ki a cég május 18-án közzétett mérlegéből. Tavaly még csak 9,8 milliárd forintot könyveltek el, így egy év alatt 2,5-szeresére növelte a forgalmat a Magyar Építő.

A közgyűlési jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy az adózott eredményt teljes egészében kiveszik a tulajdonosok osztalékként, amely 1,2 milliárd forint. Ebből 550 millió az osztalékelőleg, 656 millió forintot pedig május 23-a után kezdenek el kifizetni. 

 






A Magyar Építőn Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László tavaly nyáron túladott, íg a milliárdos osztalékon a Paár Attila milliárdos érdekeltségébe tartozó WHB Befektetési Kft., illetve Szeivolt István cége, az Épkar Zrt. osztozhat.

 

A Magyar Építő rendre jól szerepel a közbeszerzéseken, ők újíthatják fel például a Postapalotát, építhetik fel a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központját, és a jegybanki alapítványok is őket bízták meg az Ybl-villa átalakításával és ők azok, akik a ZÁÉV-val közösen építhetik fel az új Puskás Stadiont is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top