Politika

Sötét, talán külföldről támogatott érdek mentén roppantaná meg az európai közösséget az Orbán-kormány?

168ora.hu

„Ilyen még nem volt a rendszerváltás utáni időszakban: a negyedik Orbán-kormány megalakulásával egy deklaráltan Európa-ellenes kormány alakult Magyarországon. Nincs még egy olyan kabinet az Unióban, amely állami szintű propaganda-kampányt folytatna az európai közösség ellen és amely nyíltan megtagadná a közös döntések végrehajtását, az uniós törvények betartását, az értékek tiszteletben tartását” – írta szokásos heti nyílt levelében Ujhelyi István.






 

Ujhelyi István szerint a fideszesek csak játsszák a hazafit
Fotó: Facebook | 168ora.hu

 

Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője emlékeztetett, Orbán Viktor kormányfő a májusi voksolás előtt világossá tette: „Egy mozaikkocka nincs még a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat.”

Ez a kormány tehát Ujhelyi szerint egy Európa-ellenes kormány, amely nem is titkolja célját: valamely sötét (talán külföldről támogatott) érdek mentén megroppantani az európai közösséget.

 

Orbánék a színfalak mögött persze közben mindig minimálisan szükséges hajlékonyságot mutatnak, az elvárható szintig kiszolgálják a nemzetközi multik érdekeit, pávatáncolnak, de amikor csak tehetik: a küllők közé dugják a botot, hogy akadozzon, bukdácsoljon az európai előrehaladás. Ez az új Orbán-kormány egyik deklarált célja az előttünk álló időszakban – írta Ujhelyi, aki szerint az Európai Unió közössége, amely szinte kizárólagos módon képes békét és gyarapodást nyújtani Magyarország számára, komoly átalakulás küszöbén áll: a zavarkeltő és egyre hangosabb kekeckedők alul fognak maradni a szorosabb együttműködés szövetségével szemben.

 






„Nem kérdés, hogy a Fidesz képviselői – akárcsak mi – büszke magyar emberek. De csak játsszák a hazafit és biztosan nem európaiak. Ezekben az időkben ugyanis az az igazi hazafi, aki az európai fősodorban akarja és tudja tartani Magyarországot” – fogalmazott. Az EP-képviselő szerint ugyanis a hazafiság és az európaiság nem ellentétei, hanem kiegészítői egymásnak. „Ez a legélesebb választóvonal az orbáni rezsim szereplői és közöttünk: mi európai hazafiak vagyunk. Büszke magyarok és büszke európaiak. Ezt a közösséget kell megszilárdítani és átformálni a következő időszak szellemi ütközeteihez, hogy hazánkat biztosan Európában tarthassuk és esélyünk legyen egy európai alapértékekre támaszkodó demokratikus Magyarországot felépíteni” – írta Ujhelyi, ezzel indokolva, hogy miért vállalt újra feladatot és jelentkezett – mint fogalmazott – frontmunkára az MSZP tisztújításán.

„A párt leendő választmányi elnökeként kész vagyok csataláncba állni, eltakarítani a romokat, csapattagként egymásra tenni az új téglákat és átformálni a baloldalt. Mert tényleg ez a harc lesz a végső” – zárta levelét.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top