Gazdaság

Háromszáz dolgozó hiányzik a postától, bruttó 250 ezres bérrel csábítanak

hvg.hu

Megmutatnák a fiataloknak a postán lévő értékeket, például egyre több szolgáltatást már a neten is elérhetővé szeretnének tenni.






 

Nagyjából 300 dolgozó hiányzik a Magyar Postáról – mondta el Varjasi Gábor, a cég humánerőforrás-főigazgatója a Pénzcentrumnak. A karácsonyi rohamban ennél több emberre volt szükség, de akkor saját állományú létszámmal, munkaerőbérléssel, részmunkaidővel tudták pótolni a hiányt azokon a területeken, ahol szükség volt a csúcsidőszak munkaerejére.

 

Fónagy János az év elején arról beszélt, hogy a kézbesítők átlagos bruttó bére 193 ezer forint. A kérdésre, hogy ezt versenyképes fizetésnek gondolja-e, Varjasi Gábor azt válaszolta: „a kézbesítőkre ez valóban igaz, de a postai átlagkereset ennél jóval magasabb, meghaladja a 250 ezret is”. A részletekről azonban nem akart beszélni, mert „a személyi alapbére mindenkinek a személyes információja. Én azt gondolom, hogy jobb csak annak tudni, akire tartozik.”

 

Az elvándorlás még mindig nagy: az első negyedév fluktuációs száma 6 százalék volt a postánál. A tavalyihoz képest egy kis javulás van, de ez még statisztikai hibahatár, úgyhogy arról nem lehet beszélni, hogy szignifikánsan javult volna a fluktuáció – mondta el Varjasi.






 

Arról is megkérdezték, mit tesznek azért, hogy a fiatalabb generációk is vonzó munkahelyként tekintsenek a Magyar Postára. Erre azt válaszolta:

Azon dolgozunk, hogy azokat az értékeket, amelyek a postán vannak, megmutassuk nekik.

Új folyamatokat, új technológiákat hoznak be például a vállalati működésbe – mondta. Ilyen újdonságként említette például azt, hogy egyre több szolgáltatást online is elérhetővé tennének.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top