Gazdaság

Nem örülnek Matolcsyék üzenetének, újra gyengül a forint

hvg.hu

Újra 318 forint lett egy euró, miután kiderült, hogyan kommentálta az MNB a kamatdöntést.






 

Hiába tért vissza ma reggelre a forintárfolyam a 318-as szint alá, újra gyengülni kezdett a forint, miután az MNB Monetáris Tanácsa kiadta a közleményét a kamatdöntésről.

 

Az önmagában nem okozott meglepetést, hogy nem változtattak az alapkamaton, és a jegybanki betétek kamatait is változatlanul hagyták. Így az alapkamat továbbra is rekordalacsony, 0,9 százalékos. Arra viszont mindenki kíváncsi volt, hogy a jegybank megpróbál-e olyan üzenetet küldeni, amellyel meg lehet nyugtatni a piacot. A kamatdöntés mellé hagyományosan egy közleményt is kiadnak, a szakértők leginkább azt várták, hogy ebben megpróbálják-e megnyugtatni a piacokat.

 

Varga Zoltán, az Equilor elemzője úgy írta le a helyzetet: a megjelent közlemény ezúttal sem tartalmazott lényeges, új elemet. Mivel a piaci szereplők egy része annál erősebb kommentet várt, mint amit a jegybank kiadott, a közlemény megjelenését követően ismét gyengülni kezdett a forint árfolyama.






 

A közleményben arról írt a Monetáris Tanács: az előző kamatdöntés óta eltelt időszakban a nemzetközi pénzügyi piaci hangulat erősen ingadozott. A dollár érdemben felértékelődött, az USA hosszú hozamai emelkedtek. Ennek hatására romlott a feltörekvő piaci kockázatvállalási hajlandóság, ami hatással volt a kelet-közép európai régió piaci folyamataira is. A piaci folyamatokat a jegybank az elsődleges célja, az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából értékeli – írták.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top