Belföld

Civil autókkal szívatja a rendőrség a gyorshajtókat

Fotó: Police.hu | index.hu

Több helyen is felbukkant a Facebookon, hogy a magyar rendőrség már nem (csak) a fix helyen lévő és a mobil, „háromlábú” traffipaxszal szívatja az autósokat. Hanem, ha a terjedő híreknek hinni lehet, addig nyomulnak jelzés nélküli kocsival a belső sávban sofőrök mögött, ameddig meg nem tudják büntetni őket.






 


A trükk lényege, hogy egy hétköznapinak tűnő Audi agresszíven tolni kezdi az előtte közlekedő autót, jellemzően többsávos út belső sávjában. A sofőr két dolgot tehet – mármint azon az elméleti lehetőségen kívül, hogy nem törődik a folyamatosan a féktávon belül, agresszíven manőverező „üldözővel” –, vagy kimegy a külső sávba, vagy kénytelen rákapcsolni a sebességre. A figyelmen kívül hagyásra még annyi esély sincs, mint arra, hogy mondjuk egy 110-es táblánál a 70-es, 80-as sebességű teherautók közé ugorjon ki az ember, így marad a gyorsítás, legalább ideiglenesen, míg a külső sávban lévő lassú autók elé nem ér.

A rendőrségi civil Audija a Police.hu fotóján
Fotó: Police.hu

 

Már ha sikerül idáig eljutni. Mert ha túl sokáig tartja az elöl lévő sofőr a sebességhatáron túli tempót, villan a rendőrlámpa, a sofőrt leintik és mehet is a bírság gyorshajtásért. Legalábbis ezt állítják a Facebook-posztok szerzői.

Az különösen ügyes, hogy böhöm Audival csinálják, aminél tényleg csak egy sötétített Mercedes vagy BMW jelzi feltűnőbben, hogy félre az útból proletár, a császárnak sürgős dolga van. Az még ügyesebb, hogy például olyan utakon, mint a 8-as, amelyen 110-es és 70-es szakaszok váltják egymást átmenet nélkül egyes csomópontok térségében.






 

Mármint ha igaz, amiről a posztolók írnak.

 

 

A facebookos beszámolókból egyöntetűen az tűnik ki: több esetben a rendőrök maguk provokálták ki, hogy az autósok átlépjék a sebességhatárt.

 

Kerestük az ORFK-t is az üggyel kapcsolatban és azt is megkérdeztük tőlük, hogy nem tartják-e balesetveszélyesnek, hogy a rendőrök civil autónak álcázva követik ennyire szorosan a polgárok sokszor magas sebesség közben. A rendőrség válaszában elismerte, hogy valóban civil autóból mérik az embereket, de azt tagadták, hogy agresszíven tolnának mást utasokat, hiába panaszkodnak erre rengetegen:

A rendőrség nem „tol agresszívan” senkit, nem hajszolja jogsértés elkövetésébe és veszélyes szituációkba a járművezetőket.






A rendőrség közúti ellenőrzéseinek célja a többi közlekedőre veszélyt jelentő jogsértések elkövetőinek kiszűrése, ezáltal a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek megelőzése. Ennek egyik eszköze a menet közben elkövetett jogsértések dokumentálása, akár rendőri jelleget nélkülöző gépjárművekből is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top