Gazdaság

Már a gázolaj átlagára is átlépi a 400 forintot

hvg.hu

Péntektől ismét emelkedik a gázolaj és a 95-ös benzin ára is, előbbi meghaladja, utóbbi megközelíti a lélektani 400 forintos határt.

 

Bruttó 6 forinttal emeli a 95-ös benzin és ugyanennyivel a gázolaj árát péntektől a Mol Nyrt. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 398 forintra nő, a gázolajé pedig 408 forintra emelkedik. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor a 95-ös benzin bruttó 4 forinttal, a gázolaj bruttó 5 forinttal drágult, a benzin átlagára 392 forintra, a gázolajé pedig 402 forintra emelkedett literenként.


 

Az egyes töltőállomások között lényeges, akár 50 forintos különbséget is tapasztalhatunk literenként. Ezt alátámasztja, hogy valaki arról számolt be, hogy 430 forintért tankolt az M7-es autópályán még a legutóbbi emelés előtt, pünkösd hétfőn. A benzin ára 2012 áprilisában érte el az eddigi csúcsot, akkor egy liter benzinért átlagosan 451 forintot kellett fizetni. A gázolaj litere 2012 januárban volt a legdrágább, akkor átlagosan 449 forintba került. Az árak tehát nemsokára ismét megközelítik a rekord értékeket.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top