Külföld

Kiadták a hivatalos adatot: 98 ezer magyar él a briteknél

Ajpek Orsi / Index.hu

A britek statisztikai hivatala közzétette a 2017-re vonatkozó éves jelentését arról, hány külföldi él a területükön. A helyi sajtó ebből azt emelte ki, hogy milyen sok román érkezett hozzájuk egy év alatt, hogy még mindig rengeteg a lengyel, meg hogy a népesség tizede nem brit.






 

Megnéztük a magyarokra vonatkozó adatsort (a tábla xls-ben itt), és az alábbiak derültek ki belőle (a számokra a brit statisztikusok megadnak valamekkora becslési hibahatárt is, mi ezeket elhagyjuk az egyszerűség kedvéért, illetve kerekítési pontatlanságok miatt néha az összeadás sem jön ki, vagyis 1+1 nem mindig 2 ezekben a táblákban)

  • Az Egyesült Királyságban (Nagy-Britannia+Észak-Írország) élő magyarok száma, amennyiben magyar = Magyarországon született: 93 ezer, ebből 41 ezer férfi, 53 ezer nő. 2016-ban ugyanez: 91 ezer magyar, 44-47 ezer arányban a férfiak-nők. 2015-ben: 80 ezer magyar, 38-42 ezres arány. Magyarország ezzel egyébként a 27. a nemzetek listáján.
  • Az ott élő magyarok száma, amennyiben magyar = magyar állampolgár: 98 ezer (43 ezer férfi, 55 ezer nő). A különbséget az előző számhoz képest valószínűleg a külhoniak illetve a briteknél született magyarok okozhatják. Egy évvel azelőtt 94, azelőtt 82 ezer volt ez a szám.
  • A nem a briteknél született, de ott élő magyar állampolgárok közül a statisztika szerint 87 ezren magyar állampolgárok, 5 ezren brit állampolgárok, 2 ezren pedig más állampolgárságúak.
  • A magyarok közül 7 ezren vannak, akik a briteknél születtek, 87 ezren Magyarországon,  5 ezren más országban születtek. 2015-2016-ban 4-4 ezer magyar volt a statisztikákban. Vagyis egy év alatt háromezer magyar született ott.

 






A Magyarországnál népesebb nemzetiségek sorrendben a következők, az első 5-nél létszámmal együtt: Lengyelország (922 ezer), India (829 ezer), Pakisztán (522 ezer), Románia (390 ezer), Írország (390 ezer), Németország, Banglades, Olaszország, Dél-Afrika, Kína, Nigéria, Litvánia, Franciaország, Spanyolország, USA, Fülöp-szigetek, Sri Lanka, Portugália, Ausztrália, Kenya, Zimbabwe, Jamaika, Ghána, Lettország, Szomália, Kanada.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top