Belföld

Az utolsó filléreket is kifacsarják az autósokból Budapesten

168ora.hu

Új parkolási övezetek lehetnek Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén pedig óránként 525 forintra emelkedhet a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkenhetnek a parkolási díjak – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslatból.






 

A képviselők az újbudai önkormányzat javaslatára módosíthatják a XI. kerületi parkolási szabályozást. Ennek alapján bevonnák a várakozási övezetbe az Egry József utcát, a Bocskai út – Karolina út – Villányi út – Tas vezér utca által határolt területet, a Gellérthegy teljes kerületi részét, az őrmezői lakótelepet, a kelenföldi városrészt – azaz a Szerémi út – Galvani utca – Andor utca – Egér út – vasút – Hamzsabégi út által határolt területet -, valamint az Infopark területét, de a Warga László út nem kerülne az övezetbe. A Műegyetem rakparton is parkolási díjat vezethetnek be.

 

A közgyűlés hozzájárulhat ahhoz is, hogy a kerület emelje a parkolási fizetőövezetek díjtételeit: ott, ahol eddig óránként 350 forintot kellett fizetni, a jövőben 440 forintot kellene, ahol pedig eddig 175 forint volt, ott óránként 265 forintra emelkedne a parkolás díja.

 

Zuglóban a kerületi önkormányzat javaslatára parkolási díjat vezethetnek be a Mexikói út – Kacsóh Pongrác út – Kassai tér – Szikszó park – Lőcsei út – Telepes utca – Fűrész utca – Csömöri út – Lőcsei út – Bosnyák utca – Fűrész utca – Szugló utca – Lőcsei út – Egressy út – Nagy Lajos király útja – Thököly út által határolt területen is.

 

A testület az V. kerületi polgármester javaslatára dönthet arról is, hogy a kerület nagy részét lefedő, óránként 440 forintos díjtételű várakozási övezetben a jövőben 525 forintot kelljen fizetni. Az id. Antall József rakparton is a díj emelését javasolják, ott az eddigi 265 forintos óránként díj 350 forintra emelkedhet.

XII. kerületi polgármester kezdeményezi, hogy a Böszörményi út – Királyhágó utca – Alkotás út – Márvány utca – Győri út – Avar utca – Hegyalja út – Jagelló út által hatolt területen este hat óra helyett nyolc óráig kelljen a jövőben fizetni a parkolásért.

II. kerületi önkormányzat azt javasolja, hogy a Széll Kálmán tér – Szilágyi Erzsébet fasor – Trombitás utca – Garas utca – Marczibányi tér – Keleti Károly utca – Margit körút által határolt területen szintén este nyolc óráig kelljen fizetni a várakozásért.

ferencvárosi polgármester azt kezdeményezi, hogy a Ferenc körút – Üllői út – Haller utca – Soroksári út – Déli Határoló út – Gizella sétány által határolt terület, beleértve – a Ferenc körút kivételével – a határoló utakat és tereket, óránként 350 forintos díjtételű várakozási övezet legyen.






 

Van, ahol viszont csökken a tarifa. Az Állatkert főigazgatója javaslatot tett a várakozás díjának csökkentésére az Állatkerti körúton, mert a 2017. szeptember 1-jével bevezetett, a munkanapokon óránként 525 forintos várakozási díj kedvezőtlenül befolyásolta az ott működő közintézmények látogatottságát. A javaslat szerint a ligeti főszezonban óránként 265 forintot, a holtszezonban óránként 175 forintot kellene fizetni a parkolásért.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top