Politika

Orbán valamit nagyon félreértett: szerinte a kereszténydemokrácia megvéd a migrációtól

MTVA | 168ora.hu

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor pénteken szokásos a Kossuth rádiós szózatában a „Stop Soros” törvénycsomagról.






 

„Brüsszel” emberi jogi kérdésnek tartja a migráció szervezését, pénzügyi, jogi támogatását, Magyarország viszont nemzetbiztonsági kérdésként tekint erre, ezért így is kell kezelni, fel kell lépni ellene, mert így lehet megvédeni a magyar emberek biztonságát – fejtette ki.

 

A kereszténydemokrácia építésére vonatkozó terveiről Orbán Viktor azt mondta: a liberális demokrácia kiüresedett, nem ad választ a kihívásokra, továbbá nem védi meg a határokat, nem erősíti a családokat, nem ismeri el kiemeltként a keresztény kultúrát.

Ezért szerinte a kereszténydemokráciát kell „elővenni, leporolni, kicsit modernizálni”, ez ugyanis megvéd a migrációval szemben, megvédi a határokat, támogatja a hagyományos, egy férfira és egy nőre épülő családmodellt, a keresztény kultúra megvédését pedig természetesnek tekinti.

 

Orbán hosszasan beszélt a demográfiáról is, ami szerint arról szól, mennyi gyermeket szülnek a magyar asszonyok, „mennyit nevelünk fel közösen”, lesz-e magyar jövő, és mit kell tenni a népesedési hanyatlás megváltoztatásáért. Célul tűzte, hogy 2030-ig Magyarország képes legyen fenntartani saját magát, vagyis legalább annyi gyermek szülessen, mint amennyien eltávoznak. Ennek érdekében a kormány családpolitikai akciótervet fog meghirdetni, amelyet megelőz majd egy nemzeti konzultáció a gyermekvállalásról és a gyermeknevelésről. „Nem akarjuk a férfiakat sem kizárni ebből”, de alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak – tette hozzá.






 

És ismét bebizonyította, hogy nagyon érti az idők szavát. Kifejtette ugyanis (köszönet a 444-nek a leiratért), hogy

„a világ sokat változott azóta, hogy én fiatal voltam. Az emberek, különösen a nők is másképpen gondolkodnak. Úgy látom, hogy azon nőknek az aránya, akik nem egyszerűen gazdasági kényszerből, merthogy szükség van még egy fizetésre otthon, hanem személyes ambíció okán is szeretnének dolgozni, ezeknek a száma nő, úgy látom. Tehát ez az életfelfogás, életstratégia, filozófia mintha nőne Magyarországon is. Őket úgy tudjuk segíteni, hogyha gyermeket vállalnak, akkor intézményeket működtetünk, ahol biztonságban tudhatják a gyerekeket, ilyenek a bölcsődék.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top