Politika

Vége a találgatásoknak: Simicska Lajos visszatért Orbánhoz

Pestibulvar.hu

A magyar politika emlékezetes eseménye lesz a G-napnak elnevezett pillanat, amikor Simicska Lajos, Orbán egykori kollégiumi szobatársa, és a Fidesz teljes gazdasági rendszerének a kiépítője összevesztek. “Orbán egy g..i!” – kürtölte tele a sajtót az addig szinte megközelíthetetlen oligarcha, aki aznap még a Kistenyésztők lapjának is adott interjút, ha felhívták.






 

Sokan már az ügy kirobbanásakor színjátéknak vélték az egészet, miközben különböző eszközökkel ment az adok-kapok mindkét oldalról, sokszor nagyon kemény, akár állami eszközökkel is. Simicska az összes médiumát megfordította 108 fokkal, és teljes tűzerővel elkezdte lőni a Fideszt, és elkezdte jelentősen támogatni a Jobbikot. Sokan úgy vélik, a Jobbik néppártosodása volt a feltétele a támogatásnak, belőlük akart “Új Fideszt” faragni az egykori fideszes oligarcha.

 

A választás megtörtént, a Fidesz kétharmaddal nyert, és lábra kapott az a hír, hogy tulajdonképpen az egész G-nap csak egy mesterterv volt annak érdekében, hogy ne fogjon össze a teljes ellenzék, ha a baloldal összes pártja be is áll egy tömbbe, a Jobbik akkor is egyéni utat kövessen, fenntartva a centrális erőteret. A képet erősíti az a pletyka, hogy az LMP körül is feltűnt Simicska a választások közeledtével, és az LMP sem volt együttműködni a sikerességhez szükséges mértékben. Mindenesetre, a Fideszt megrengető atombomba ledobása elmaradt, egy-két kisebb botrány robbant ki a Magyar Nemzetben vagy a Hír TV-ben megjelent anyagokból, de ezek is inkább Orbán érdekét szolgálták, például ennek segítségével tehette parkolópályára Kósa Lajost.

Ha azt gondolná valaki, hogy Simicska tönkrement ebbe az egész Fidesszel való szakításba, akkor súlyosan téved. Bármelyikünk szeretne ilyen jól járni egy összeveszéssel. Összeveszés ide, vagy oda, Simicskának van mit a tejbe aprítania ma is, és nemcsak a fideszes időkből megspórolt pénzből. Néhány érv, miért is lehet az Orbán-Simicska kapcsolat jóval nyugodtabb annál, mint aminek tűnik:

  • Simicska maradt Észak-Dunántúl legnagyobb földesura, az agrárcégei még jobban is jövedelmeztek 2017-ben, mint egy évvel korábban, továbbra is használhatja az állami termőföldeket,  pedig volt néhány földárverés az új klientúrának;
  • kartellvád  ide, vagy oda,  45 milliárd forintot fizetett ki az állam a leállított M4-es autópálya-építés munkálataira a hajdan híres-hírhedt Közgépnek;
  • az állami Szerencsejáték Zrt.-től pedig néhány hónappal ezelőtt 2,3 milliárdos megrendelést kapott egy Simicska-cég.

 






Akárhogy is történt, a tények azt mutatják, hogy sem Simicska, sem Orbán nem járt rosszul a történettel, az ellenzéki pártok meg még mindig nyaldossák a sebeiket. Azt az önök döntésére bízzuk, hogy előre megtervezett színjáték volt-e az egész, vagy a háború közben született meg a fegyverszünet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top