Politika

Balog Zoltán búcsúzóul kiosztott még 238 milliót, nyolcmilliót egy Wass Albert-szobor felállítására adott

Fotó: Facebook/Balog Zoltán

Az NKA honlapján ma jelent meg, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások távozó minisztereként kiket és miért támogatott az utolsó, 2018. májusi tárcavezetői keretéből – tanúsítja az NKA honlapján megjelent lista. Két pályázat, a Honvéd Táncegyüttesé és az Ördögkatlan Fesztiválé 15-15 milliót kapott az 1848-as forradalom és szabadságharcot bemutató táncjáték megvalósítására, illetve produkciók létrehozására és forgalmazására, 10-10 milliót a Petőfi Irodalmi Múzeum Az Arc és Álarc című folyóirat megjelentetésére, a Stúdió Liszt CD-kiadásra, hangverseny szervezésre, a Zofi Rendezvényszervező Kft. pedig a Tatán a várjátékok megrendezésére.






 

Fotó: Facebook/Balog Zoltán

 

Ezután már a Tarr Gábor Oktatási és Kulturális Alapítvány következik, amely nyolcmillióból állíthat fel egy Wass Albert-szobrot Aszódon, és enyhén szólva visszatetsző, de ugyanennyit kap egész éves működésre az Uránia Filmszínház is. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétszer szerepel a listán, egyszer 7,7 millióval a Somnakaj roma musical berlini bemutatója, egyszer pedig hárommillióval nemzeti ünnepek kulturális programjainak megvalósítása miatt. A Turay Ida Színház a teljes 2018. évi szakmai programjainak megvalósítására kap hatmilliót, a Győri Balett pedig 2,8 milliót egy berlini előadásra. Utóbbi egyébként 200 ezer forinttal kevesebb, mint amennyit az Artgroup Művészeti Egyesület kapott Zalatnay Sarolta koncertjének a megrendezésére.

Balog Zoltán összesen 238 487 000 forintot költött el búcsúzóul az utolsó körben. Kásler Miklós ül le a helyére az Emmi miniszteri székébe.

 






Ami az aszódi Wass Albert-szobrot illeti, Babusa János alkotását már évek óta fel akarják állítani a Pest megyei városban. A szobrász egy 2016-os riportban azt fejtegette, hogy a szobor Trianon-emlékmű is lesz, azok a faékek, amelyek Nagy-Magyarország határát jelzik, azt fogják felidézni, hogy Jézus Krisztust felszegezték a keresztre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top