Tech

Kidobhatjuk az esernyőt? Már csinálják az újfajtát, amit nem kell fogni, hanem repül a fejünk fölött – videó

hvg.hu

Drónhajtású ernyőt fejlesztett ki egy japán cég, amely szerint a speciális ernyő a fej felett lebegve óvja meg használóját az esőtől vagy éppen a napsugaraktól.


 

Az Asahi Power Service vállalat már jövőre szeretné piacra dobni a fejlesztést, amelyet első körben olyanoknak szán, akiknek a hagyományos fejfedőknél nagyobb kiterjedésű, de kéz nélkül működő árnyékolóra van szükségük – jelentette a PhysOrg.

 

A fejlesztők szerint szerint a drónnal való esetleges ütközések okozta fejsérülések és az önműködő repülőgépekre vonatkozó szabályozások miatt a speciális ernyőt eleinte csak elzárt magánterületeken – például golfpályákon vagy vállalati, egyetemi kampuszokban – lehetne használni.

 

“Azért döntöttem a fejlesztés mellett, mert magam sem szeretek esernyőt tartani” – mondta a vállalat elnöke, Szuzuki Kendzsi. A 150 centiméter átmérőjű és öt kilogrammot nyomó prototípus jelenleg még csak 5 percet tud a levegőben tölteni egyetlen töltéssel. A cég reményei szerint azonban viszonylag rövid időn belül sikerül legkevesebb 20 percre növelniük a repülési időt, részben a szerkezet súlyának csökkentésével. A drónra szerelt kamerák felelősek azért, hogy a szerkezet a tulajdonost kövesse, és végig a megfelelő fej felett maradjon.

 

“Az első prototípus még csak egy hagyományos esernyőre szerelt drón volt” – mondta Szuzuki, aki szerint most már a prototípus harmadik generációját teszteljik, és igyekeznek megfelelni az olyan technológiai kihívásoknak, hogy a szerkezet képes legyen egy helyben hosszú ideig lebegni, majd követni használóját. Szintén fejlesztési munkát igényel az, hogy a jelenlegi prototípus formájában csak nap ellen védő ernyő esőálló legyen. Szuzuki szerint akkor tekintik majd véglegesnek a terméket, ha ezt is sikerül megcsinálni.


 

A japán vállalat nagyjából 30 ezer jenért (74 ezer forint) akarja piacra dobni a high-tech ernyőt.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top