Belföld

20 forintért fenyítette be iskolatársát

index.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a három fiatalkorúval szemben, akik Dorogon kirabolták és félelemben tartották iskolatársaikat.


 

Az ügyészség közleménye szerint az egyik vádlott- egy akkor 13 éves fiú – 2017 februárjában, az egyik szünetben odament a 11 éves kislányhoz, akit trágár kifejezésekkel illetett, majd megfenyegette, hogy megveri, ha nem ad neki pénzt. A fenyegetés hatására a tanuló 200 forintot átadott a fiatalkorúnak. Pár nappal később a fiú megismételte fenyegetését, mire

A KISLÁNY FÉLELMÉBEN 20 FORINTTAL KIENGESZTELTE.

 

A 13 éves elkövető az iskola büféjében megfenyegetett egy másik tanulót is azzal, hogy adjon neki 100 forintot, különben megveri. A fenyegetéstől a 11 éves kisfiú megijedt, és kiszaladt a büféből. Ekkor utána futott a szintén jelen lévő, és a fenyegetést halló harmadrendű vádlott, aki a sértett elé állt, és ő is követelte tőle a 100 forintot, majd egyszer ököllel megütötte a sértett hasát. A bántalmazás hatására a kisfiú 100 forintot adott át neki, aki azt továbbadta haverjának.

 

A vádiratban írtak szerint továbbá az I. rendű vádlott a tanév során az egyik 13 éves tanulót többször csúfolta, illetőleg „tockosokat” is adott neki, ezért a sértett félt tőle. Az I. rendű vádlott 2017 márciusában, Dorogon találkozott a sértettel, aki épp boltba készült, ezért 1.000 forint volt a markában. A fiatalkorú felszólította a fiút, hogy menjen vele haza, azzal az ürüggyel, hogy beszélni akar vele. Ezt követően a vádlott az otthonában pizzát akart rendelni, ezért elvette a sértett ökölbe szorított kezéből a pénzt úgy, hogy annak ujjait kifeszegette. A sértett nem mert ellenkezni.

AZ ELKÖVETŐ A PÉNZT AZUTÁN VALÓBAN PIZZÁRA KÖLTÖTTE.

 


A járási ügyészség a 13 éves fiút két rendbeli, a két 14 éves elkövetőt egy-egy rendbeli rablással vádolja. Az ügyészség a törvényeknek megfelelően emlékeztet arra, hogy a háromból csak az egyik vádlott vonható felelősségre, a két 13 éves elkövető még “nem rendelkezett megfelelő értelmi és erkölcsi fejlettséggel ahhoz, hogy felismerje a cselekmény jogellenességét, és hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen”.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top