Politika

Hoppá: Kiderült, Lázár Jánosnak mégis köze van az eltitkolt batidai kastélyhoz

nyugatifeny.hu

Mindez a friss vagyonnyilatkozatából derült ki.


Lázár János eddig tagadta, hogy bármi köze lenne a hódmezővásárhelyi tanyavilághoz tartozó Batidán épült titokzatos vadászkastélyhoz.

A pazar épületet minden oldalról Lázár János és családtagjainak földjei veszik körül, a területet biztonsági őr védi, és csak Lázárék földjein keresztül lehet bejutni a kastélyhoz.

Azt már tavaly decemberben megírtuk: a Magyar Narancs beszélt olyan vállalkozóval, akitől árajánlatot kértek a kastély építési munkálataira, és egyértelművé tették, hogy az Lázárhoz tartozik.

 

A beismerésig azonban a mai napig kellett várni: a volt miniszter legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint részvényes lett a Grosswiese Befektetési Zrt.-ben – ez az a cég, amely a földjei körül fekvő vadászkastélyt építtette. Lázár eddig azt mondta, a kastélyhoz nincs köze, most már viszont a céghez van, amelyben 8,1 százalékos részesedést szerzett.

Lázár ezen kívül beszállt egy másik cégbe, a Divatcsarnok Projekt Kft.-be is, és a 2017 végén bevallott Mercedes és Land Rover mellé vett egy 2013-as évjáratú BMW 5-öst.

 

Kötvényben, életbiztosításban, illetve törzsrészvényben elhelyezett megtakarítása nem változott: ez összesen

42,8 millió forintot tesz ki.

A készpénzállománya viszont 12-ről 4 millió forintra csökkent, legalábbis papíron.


Magánszemélyek felé 30 millióval, a banknak pedig 55 millió forinttal tartozik.

Képviselői fizetésén felül földbérletből évi 10 milliós bevétellel számolhat.

(hvg.hu nyomán) / forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top