Politika

Novák Előd kilépett a Jobbikból

hvg.hu

A jobbikos képviselőt pártja tavaly májusi tisztújítása után szorították ki a parlamenti frakcióból, júniusban lemondott mandátumáról és a háttérbe vonult. Most a pártot is otthagyta.






Péntek délutáni posztja szerint becsületbeli ügynek tekinti Novák Előd, hogy kilépjen a Jobbikból, nemcsak a Dúró Dórával és Toroczkai Lászlóval való szolidaritása miatt tesz így.

 

A politikus azt írta: a párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzik a Jobbiktól, de nem búcsúzik a bajtársaktól, „hiszen utunkat folytatjuk az Alapító Nyilatkozatunk által kijelöltek szerint, immár nem Pongrátz Gergellyel, hanem öccsével, a Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz Andrással”.

Szerinte a Jobbik menthetetlenül megváltozott és szakad, színtelen, szagtalan, íztelen lett, súlyos identitásvesztés alakult ott ki, de az ő világnézete marad.

 

„A túltolt néppártosodás oda vezetett, hogy még a tagjaink körében is voltak sokan, többen büszkén jegyzőkönyvbe is mondták taggyűléseken, hogy az MSZP-re, a DK-ra vagy az LMP-re szavaztak lakóhelytől függően, hivatkozva Vona Gáborra, aki szerint a legesélyesebb ellenzéki pártra kell szavazni…” – jegyezte meg.

 

A posztja végén jelezte, hogy a híveiket várják Ásotthalomra június 23-ára, a Toroczkai László nevével fémjelzett mozgalom zászlóbontására.






 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top