Politika

Simán kihajították Lázár János kedves ötletét, Nógrád megyéből nem lesz Nógrád-Hont megye

168ora.hu

A megyei önkormányzat nem támogatja, hogy Nógrád neve Nógrád-Hont megyére változzon. Az erről szóló határozatot csütörtökön hozták meg, és döntésükről tájékoztatják a Miniszterelnökséget.

 

A képviselők úgy ítélték meg, hogy Nógrád és Hont vármegye közös története rövidnek mondható, és a Honttól átcsatolt három település nem nevezhető a múltat továbbörökítő kapcsolódási pontnak, így

a megyenév módosítása éppen a történelmi folytonosságot nem tükrözné.

 

A Miniszterelnökséget akkor vezető miniszter, Lázár János 2017 márciusában kérte, hogy az önkormányzat alkosson véleményt a kérdésben. A miniszter azért javasolt névváltoztatásokat, mert úgy gondolta, hogy a megyék elnevezései ma sem tükrözik teljesen a történelmi Magyarország vármegyéinek örökségét – emlékeztet az MTI.






 

Lázár valsóságos átkeresztelési lázban égett akkortájt, Csongrádot Csongrád-Csanádra akarta átnevezni (ez sikerült, 2020-től így fogják hívni a közigazgatási egységet), a Pest-Pilis-Solt-Kiskun-megjelölést azonban pont úgy nem fogadták el a megye ahogy most a Nógrád sem a Nógrád-Hontot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top