Politika

Donald Trump felhívta Orbán Viktort

hvg.hu

Nagy volt az egyetértés köztük a határok védelméről.


 

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke felhívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A hívás apropója az volt, hogy az új amerikai nagykövet a jövő héten foglalja el budapesti állomáshelyét – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 

A tárgyalásról beszámolt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki elmondta: Trump szerint az új nagykövet, David Cornstein nagyszerű ember, és az érkezése lehetőséget biztosít a kétoldalú kapcsolatok további javítására. Hozzátette, hogy beszéltek a határvédelem fontosságáról és egyetértettek abban is, hogy az az ország, amely nem tudja megvédeni saját határát, az nem ország többé.


 

Az amerikai elnök biztatta Orbán Viktort, hogy védje erősen a déli határt. Orbán Viktor biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország elkötelezetten folytatja eddigi migrációs politikáját, és megvédi Magyarország határait. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország számára fontos, hogy az EU visszanyerje versenyképességét, ugyanis a magyar kivitel kis híján nyolcvan százaléka az EU tagországaiba irányul – mondta el Szijjártó Péter.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top