Politika

Orbán: 2030-ra Magyarország uniós befizető ország lesz

hvg.hu

A migránsvitában nem lehetséges a kompromisszum, de nincs is rá semmi szükség – mondta Orbán Viktor egy konferencián, ahol megint megmondta “milyen a magyar”, és Marxot megnevezte ellenségként.






 

A kormányfő a Helmut Kohl egykori német kancellár halálának első évfordulóján rendezett Budapesti Európa-beszéd című tanácskozáson kiemelte: semmilyen dokumentumot nem ismerünk, amelyik azt mondaná, ha “belépsz az unióba, bevándorlóországgá kell válnod”.

© Túry Gergely | hvg.hu

 

Kitért arra is: Magyarország tisztában van saját erejével, súlyával és feladatával mint uniós tagállam, és nem vágyik európai politikai szerepre. Mi, magyarok öntudatos, büszke, helyes önismerettel és reális helyzetértékeléssel bíró nép vagyunk. Magyarország 2030-ra nettó befizető ország lesz az unióban – mondta. „Nem akarunk a németek pénzén élni” – fejtegette.

 

Ahol határozott ambícióink vannak, az Közép-Európa és a visegrádi négyek – közölte. Hozzátette: magyar ambíció, hogy Magyarország egy erős, szorosan együttműködő, egymást segítő és bátorító országokból álló közép-európai régió tagja lehessen. Itt számít, súlyt jelent az az erő, amit Magyarország képvisel. Ambíciója Magyarországnak az is, hogy elősegítse a nyugat-balkáni államok, különösen Szerbia uniós tagságát, hogy meggyőzzük a többi tagállamot, hogy erre szüksége van.

 

© Túry Gergely | hvg.hu






 

Orbán Viktor azt mondta: Helmut Kohl pontosan értette, mit jelent az, hogy az Európai Unió tagjai egyenrangúak, és értékelte a magyarok barátságát.

 

A migráció és Soros mellett Marxot nevezte ki új ellenségnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top