Politika

Engedély nélkül szól Andy Vajna rádiója a Balatonnál?

hvg.hu

Lejárt a balatoni frekvenciát üzemeltető cég médiaszolgáltatási jogosultsága, de az adás továbbra is szól. Az érintett cég szerint a frekvenciával kapcsolatos pert még nem zárták le jogerősen, így addig használhatják azt.

 






Továbbra is szól a Rádió 1 a Balatonnál, pedig az Andy Vajna kormánybiztos érdekeltségében lévő Rádió 1 hálózatának tagja, a Life Essence Kft. 7 éves médiaszolgáltatási jogosultsága csaknem egy hónapja, május 24-én lejárt. A határidőt néhány nappal megtoldotta ugyan egy ideiglenes bírói intézkedés, a kft. most is 105,7 Rádió 1 néven sugároz műsort a Balaton térségében Tihanyból – írja a 24.hu.

 

A lap szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján található nyilvántartásban továbbra is benne van a kft. és a frekvencia, úgy, mintha érvényes engedéllyel sugározna az érintett frekvencián.

 

A Médiatanács egy korábbi súlyos jogsértésre hivatkozva idén január 30-án elutasította a rádiós cég hétéves médiaszolgáltatási jogosultságának további öt évvel történő meghosszabbítását. Az indoklás szerint azért, mert a cég évekkel korábban hatósági engedély nélkül, sőt kifejezetten hatósági tiltás ellenére kapcsolódott hálózatba a győri BMC Rádióval, ami súlyos jogsértésnek minősül.

 

A tihanyi 105,7 Rádió 1 adását engedélyek hiányában május 24-én el kellett volna némítani, de a Life Essence Kft. pert indított a Médiatanács hosszabbítást elutasító döntése ellen, és még előtte azonnali jogvédelemként ideiglenes bírói intézkedést kérve elérte, hogy a jogerős bírói ítéletig tovább szólhasson az adás.

 

Az ítélet május 30-án megszületett, és teljes mértékben a Médiatanácsnak adott igazat. Az ítélet kézhezvétele után elvileg fel kellett volna hagyni a Rádió 1 sugárzásával a Balatonnál, de nem így történt.

 

Az NMHH kommunikációs osztályán korábban még azt közölték a 24.hu érdeklődésére, hogy amint megkapják a május 30-i ítéletet, intézkednek. Néhány nappal később meg is kapták, de a rádiót nem némították el. A 24.hu újra rákérdezett a médiahatóságnál, mikor lépnek. Azt válaszolták, hogy egy hatósági döntés megalapozása a konkrét ügy sajátosságainak figyelembevételével történik meg, ezért nincs, és nem is lehet előre meghatározott időtartama, kivéve, ha a bírósági ítélet erről külön nem rendelkezik.






 

Az NMHH válaszának azonban ellentmond, hogy a korábbi ideiglenes bírói intézkedés, ami a sugárzás lehetőségét a lejáró szerződéssel azonos feltétekkel néhány nappal kitolta, csak a jogerős bírósági ítéletig tette lehetővé, hogy a rádió folytathassa tevékenységét az FM hullámsávon – jegyzik meg a cikkben.

 

A Rádió 1-et is megkérdezték az ügyben. Azt válaszolták: a Life Essence Kft.-t a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ideiglenes intézkedéssel jogosította fel arra, hogy a Tihany 105,7 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatását 2018. május 24-e után is folytassa a per jogerős befejezéséig.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top