Politika

Mi folyik itt? A kormány beleállt, hogy jöhetnek a menekültek

Pestibulvar.hu

Most biztosan nagyon csalódottak a Fidesznek kitartóan tapsikolók, ugyanis az Orbán-kormány beleállt, hogy jöhetnek a menekültek Magyarországra. A három éve szajkózott elveik, az ún. nemzeti minimum szépen be lett árazva. Sajnálom csávók, itt a vége, lehet hazamenni.






 

Orbán Viktor kormányának javaslata, olyan igazán fideszes módon oldotta meg a problémát. Találtak egy területet, amit nem tudnak leuralni, ellenőrizni, amire nincs valódi hatásuk, csak legfeljebb kommunikációs szinten – ez a menekültkérdés – amit egy pitbull harapásával szorítottak majd három éven át, erre építettek fel mindent, ezért mai napig ez folyik a csapból is. De most megtörtént az áttörés: pénzt fognak kisajtolni a menekültek kálváriájából és az őket segítőkből.

 

Bevándorlóadó

A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kell fizetniük a bevándorlást segítő szervezeteknek, legalábbis ezt is derült ki az Országgyűlés elé ma kerülő adótörvényből – olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében.

Nagyon cinikus lépés ez, ami miatt olyan érzésünk van, hogy ezek a fideszes urak kicsit olyanok mint az emberkereskedők. Csak ugye ez az egész balhé törvényessé van téve. Jöhetnek a menekültek, meg a bevándorlók; egy kis lóvéért cserébe, miért ne? Ha jobban belegondolunk, a rossz emlékű letelepedési kötvény is erről szólt.

 

Miután az egész világot magukra haragították a Soros Györggyel összekent menekültkérdés című propagandájukkal, és a civil szervezeteket fingató törvényeikkel, ma egy kicsit úgy tűnik, ezzel a különadósdival nyomtak egy nemzeti hátraarcot:

Ha az említett adótörvényben számolnak azzal, hogy az általuk megbélyegzett “vándorlást segítő szervezetek” majd egy 25%-os különadóval beszállnak az államkasszába – tevékenységükért cserébe – akkor ez értelmezhető úgy, hogy a hatalom némi extra pénzért cserébe hajlandó szemet hunyni bármi felett. Még egy olyan ügy felett is, amit ő maga talált ki, és ami saját kommunikációs panelei szerint is hazaárulás, nemzetárulás, országgyalázás, sátánizmus, és halálos bestializmus is egyben.

 

Beárazott ideológia

A különadó tervezete azt sugallja: “jöhetnek a bevándorlók, csak akkor ti fizessetek még több pénzt!” Persze ezt soha nem fogják így kimondani, mert akkor a nép felgyújtaná a luxusautóikat.

Aztán a minisztérium előáll egy olyan magyarázattal, hogy az ember leteszi a haját.

„A kormány minden lehetséges eszközzel szeretné megvédeni Magyarországot az illegális migrációtól. A kormány a határkerítés, a megerősített határvédelem, a jogi határzár mellett újabb intézkedéseket tart szükségesnek Magyarország védelmében. A migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás és az illegális migráció szervezését büntető Stop Soros törvénycsomag mellett, adópolitikai eszközökkel is fel kívánunk lépni a migráció szervezése ellen” – írják az MTI-nek eljuttatott közleményükben.






 

A közlemény szerint a migráció ellen hazánk most már adópolitikai eszközökkel is harcolni fog, mert küzdelmünk a napi 0-4 fő bevándorló ellen akkora anyagi terheket ró az országra, hogy az csak na.

 

Ezzel az olcsó dumával próbálja elhitetni a Fidesz, hogy miért akar bevasalni extra pénzeket a civileken. Hiába a fáradt, izzadtságszagú magyarázkodás, attól ez még az marad, aminek látszik: Nem szüntetik meg, mert nem tehetik, nem lesz illegális a létük, mert nem az, szóval bele kell törődni: ha a civilek csinálhatják a dolgukat, akkor fizessenek!

 

Persze az, hogy mit csinálnak ezek a szervezetek a valóságban, és mit a kormány szerint az két külön dolog. Olyan ez kicsit, mint amikor a suliudvaron ácsorgó vézna, szemüveges alsós kisfiúhoz odamegy néhány túlsúlyos felsős hülyegyerek és fenyíteni kezdik a “nyuszika miért nincs rajtad kalap” című szivatással.

 

Az a tervezetből ugyan nem derült ki, hogy konkrétan mely szervezetek lennének azok, akik különadót fognak majd fizetni, de Lázár János egy korábbi kormányinfóján elhangzott tájékoztatásából annyi kirajzolódott: a törvény azokra fog vonatkozni, akik a tranzitzónában, vagy annak környékén tevékenykednek, például jogsegélyt nyújtanak az ott tartózkodó külföldieknek.

 

Hogy mennyire csak a pénzek bezsebeléséről szól ez az egész műbalhé, amire lassan egy egész ország rámegy lelkileg, az egy korábbi (elbukott) tervükből is kiderül. A Fidesz ezt megelőzően úgy akarta sarcolni a menekülteket segítő civileket, hogy azoknak regisztrálniuk kellett volna magukat az államnál, majd pedig a külföldi támogatásaik negyedét illeték formájában az államkasszába kellett volna fizetniük.






 

Mocskos dolog ez, és jó lenne, ha végre mindenki látná: a Fideszt csak a pénz érdekli.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top