Politika

Kásler Miklós: A Szent Korona-tan a világon egyedülálló erőként nemzetösszetartó erővé vált

hvg.hu

Az Emmi minisztere arról is beszél Nagyváradon, hogy Szent István közvetlen kapcsolatba került a mindenhatóval, amikor felkenték királynak. A Szent László Napok célja a családokhoz és fiatalokhoz közelebb vinni a Szent László-i eszmeiséget.






 

Szent Istvánról és Szent Lászlóról tartott előadást az Emmi minisztere, Kásler Miklós onkológus Nagyváradon, a Szent László Napok nyitórendezvényén. Szent István apostoli királyságot hozott létre, megszervezte a magyar államot és az egységes egyházat, “felkenésével” pedig közvetlen kapcsolatba került a Mindenhatóval. Kásler Miklós beszélt a magyar beavató koronáról, amelyből a Szent Korona és a Szent Korona-tan következett, utóbbi “a világon egyedülálló erőként nemzetösszetartó erővé vált”.

 

Szent Lászlóval aztán befejeződött Szent István állam- és egyházszervező munkája. “Szent László, az államférfi helyreállította a királyi hatalom és a magyar birodalom szerveződését” – mondta Kásler Miklós, majd részletesen elemezte “az egyik legkiválóbb magyar hadvezér”, “a rettenthetetlen bátorság jellemezte hős”, illetve “a világtörténelem első lovagkirályának” életútját, munkásságát kiemelve: az uralkodót már életében szentként tisztelték, s a középkor legnagyobb legendaköre alakult ki körülötte.






 

Az egy hétig tartó programsorozattal főleg a családokhoz, a fiatalokhoz szeretnék közelebb vinni a Szent László képviselte eszmeiséget, aki “kitartásban, magyarságban, helytállásban példát adott, s ezen erényeket üzeni a ma emberének is” – összegezte a Szent László Napok célját Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top