Politika

Rezsicsökkentés után golyót szaporít: Németh Szilárd ehhez is ért

Fotó: Tóth Gergő / Pestibulvar.hu

Sokáig azt hittem, Németh Szilárdnak megírják a szövegeket, és ő az a személy a Fideszben, aki hajlandó ezt a kamerákba belemondani. Módosítanom kell azonban az álláspontomat, mert nem, nem igaz, hogy megírják neki a szövegeket. Ezeket ő tolja csuklóból. Tulajdonképpen Német Szilárd egy már régen ismert pszichológiai jelenség élő bizonyítéka. A Dunning–Kruger-hatás az a jelenség, amikor minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos túlbecsülni a saját tudását.


 

Számos kutatás bizonyítja, hogy szinte minden területen az amatőrök magabiztosabbak a szakértőknél. Különböző jártasságok esetében a hozzá nem értők :

  1. hajlamosak túlbecsülni a saját képzettségüket,
  2. nem képesek felismerni, ha más ért hozzá,
  3. nem képesek felismerni, hogy ők maguk mennyire nem értenek hozzá,
  4. ha fejlesztenek a saját szakértelmükön, képessé válnak annak felismerésére, hogy korábban nem értettek hozzá.

 

Márpedig az említett úriember igencsak amatőr mindazon témákban, amiket rábíznak. Az önbizalom viszont meg van hozzá, hogy magabiztosan tudja kamerába mondani a sok hülyeséget az adott témában. Most éppen a hadtudományokhoz és a honvédelemhez sikerült “szakértelmet” szereznie, honvédelmi államtitkárként. Azon kívül, hogy újságírói kérdésre csak semmitmondó lózungokat képes kinyögni, szokott teljesen baromságokat is mondani, olyanokat mint például, hogy

“márpedig a haditengerészet hagyományai beépültek nemzeti öntudatunkba, és gazdagították azt az örökséget, amelyre a 21. században is szükségünk lesz.”

 


Gondolom nem arra a hagyományra gondolt, amit a valamikori haditengerészetünk legnagyobb és legdrágább csatahajója, a Szent István csatahajó alapított, mikor első éles bevetésén egy motorcsónakból két torpedóval elsüllyesztették flottánk büszkeségét. Lehet, a 21. században inkább a jól képzett, információ-technológia tudással, rendelkező katonákra lenne szükség, a kiberhadviselés vagy micsodának a korszakában. A legújabb gyöngyszem pedig tőle: “a mi célunk nem csupán ennyi, hanem az, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk erkölcsi, szellemi, fizikai felkészültséget tekintve egyaránt. Ehhez viszont, ha kell, akár a GDP három százalékát is biztosítjuk.” Csak egy megjegyzés: ennyit a világon egyedül az USA költ fegyverkezésre.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top