Belföld

Keresztény vezetés szak indul a Kaposvári Egyetemen

hvg.hu

Veszélyben az európai kultúra, ezért keresztény vezetés szakirányú továbbképzést indít a Kaposvári Egyetem.


 

Veszélyben van a keresztény európai kultúra, ezért szükséges a keresztény értékrendű közösségek szervezése. Emellett pedig az egyháznak is több szakképzett vezetőre van szüksége – ezekkel a szavakkal indokolta Varga László megyéspüspök, hogy a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzés indul.

 

Pongrácz Máté evangélikus lelkész azt emelte ki: ez a képzés végre világossá teszi, hogy mit is jelent és milyennek is kell lennie egy keresztény vezetőnek.

 


Ez az első ilyen lesz az országban. A két félév során a hallgatók önismeretet és kommunikációt, korszerű vezetési modelleket, módszereket és technikákat sajátítanak el. Emellett lehetőségük nyílik saját vezetői készségeik és képességeik fejlesztésére is.

 

A képzés indítását a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista közösségek egyaránt támogatják, s már idén megindulhat az oktatás az egyetemen.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top