Politika

Nem új tantárgy lesz, a meglévő tananyagba integrálják a hazafias nevelést

hvg.hu

Simicskó István kormánybiztos a Hír TV-nek beszélt arról, hogy a cél az, hogy a diákok kötődjenek a hazájukhoz, egészséges nemzettudatuk legyen.

 

Korábban megírtuk, nem marad feladat – no és a vele járó államtitkári illetmény – nélkül Simicskó István volt honvédelmi miniszter sem: a politikus-kungfu-mestert a hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor – egyelőre két évre, 2020. május 17.-ig.






 

Hír TV megkérdezte Simicskó Istvánt, mit is fog jelenteni a hazafias nevelés, hogyan néz majd ez ki a gyakorlatban. A honvédelmi miniszter válaszában úgy fogalmazott: nem külön tantárgyak keretében kellene oktatni azt, hanem a közismerti tárgyak részeként, hozzátéve, hogy külföldön történelem-, földrajzórákon, állampolgári ismeretek órákon így tanítják.

 

Simicskó arról is beszélt, hogy nem katonákat nevelnének az iskolákban, ugyanakkor a honvédelem is profitálhatna az újfajta oktatásból. A cél az, mondta, hogy a diákok kötődjenek a hazájukhoz, és “egészséges nemzettudatuk” legyen.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top