Politika

A Velencei Bizottság kéri, ne szavazzanak szerdán a Stop Sorosról

hvg.hu

Gianni Buquicchio, a bizottság elnöke azt kérte a vele Strasbourgban tárgyaló Szijjártó Pétertől, hogy várják meg a testület ezzel kapcsolatos véleményét vagy legalább vegyék figyelembe ajánlásaikat.






 

Strasbourgban egyeztetett hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Velencei Bizottság elnökével. Gianni Buquicchio a megbeszélésen kérte, hogy a magyar Országgyűlés ne szavazza meg a Stop Sorosként emlegetett törvényt, amíg nem hozzák nyilvánosságra a testület állásfoglalását az ügyben, a tervek szerint jövő pénteken, vagy legalább vegyék figyelembe a testület ajánlásait, amelyeket tervezetként már elküldtek az illetékes hatóságoknak – derül ki a Velencei Bizottság oldalán közzétett rövid közleményből.

 

Tordai Csaba ügyvéd, alkotmányjogász korábban azt mondta, “visszavonulót fújt a kormány, épp azt a két súlyos elemet húzta ki a Stop Soros törvényjavaslatból, amely a Velencei Bizottság vizsgálatának fókuszában állt, így nem lennék meglepve, ha azt okafogyottként zárná le a testület”.

 

Tordai szerint aggályos pontok így is maradtak a tervezetben, de azok Orbán belpolitikai keménykedéséhez kellenek inkább.






 

Közben megkerestük a külügy, a belügy és a kormány szóvivőit is, hogy elhalasztják-e a szerdai szavazást. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top